Geen punten voor dames OZ&PC in dubbelweekend

Dit weekend hadden de dames van OZ&PC een dubbelweekend op het programma staan. Al op vrijdagavond moest er worden gespeeld in Eindhoven tegen PSV en zaterdag kwam het Y uit Amsterdam op bezoek in Oldenzaal. En hoewel beide wedstrijden verloren gingen voor OZ&PC was het gevoel na afloop 100% anders. De wedstrijd tegen PSV op vrijdagavond was een inhaal wedstrijd nadat deze eerder dit jaar geen doorgang vond in verband met de sneeuw.

Of het aan de vrijdag lag of aan wat anders was niet helemaal duidelijk maar deze wedstrijd was er 1 voor OZ&PC om snel te vergeten. OZ&PC kwam geen moment in de buurt van het eigen niveau en dit resulteerde dan ook in een flinke afstraffing van maar liefst 14-2. Pas bij een 12-0 stand eind 3e periode wist OZ&PC eindelijk de hatelijk 0 van het bord te krijgen. Veel tijd om bij deze oorwassing stil te staan hadden de Oldenzaalse dames (gelukkig) niet want zo’n 20 uur later moest OZ&PC alweer het water in.

Van te voren wisten de Oldenzalers dat het Y in principe ook een maatje te groot is. Het was dus vooral zaak om dit maal wel te laten zien wat de ploeg waard is en de huid zo duur mogelijk te verkopen. De wedstrijd ging weliswaar met 15-12 verloren maar OZ&PC heeft in deze wedstrijd zeker laten zien wat het kan en speelde misschien wel de beste wedstrijd van het seizoen.

De eerste periode waren beide ploegen goed aan elkaar gewaagd al was het Y iets handiger en slimmer in de aanval waardoor de gasten een 0-2 voorsprong wisten te pakken. Dit liet OZ&PC echter lang zonder antwoord want al snel werd de stand gelijk getrokken naar 2-2 en later 3-3, wat ook de stand na 1 periode was.

In de 2e periode wist OZ&PC mede door de felle pressing zelf even een voorsprong te pakken van 5-3. Hierna volgde voor OZ&PC echter een mindere periode. Er werd een aantal keer onnodig balverlies geleden vroeg in de aanval en hieruit wisten de dames van Y een paar snelle counters te creëren, hierdoor verdween de voorsprong van OZ&PC als sneeuw voor de en stond in mum van tijd 5-6 op het bord. Hierna nam OZ&PC een time-out om de rust weer enigszins te herstellen, iets wat gedeeltelijk lukte. Er werd geen dom balverlies meer geleden maar aanvallend zakte het tempo te ver weg om echt gevaarlijk te worden. Aan de andere kant wist het Y nog wel 2x te scoren waardoor er met een 5-8 stand van kant werd gewisseld.

In de 3e periode was het evenwicht qua spel weer redelijk hersteld. OZ&PC wist het tempo weer op te schroeven en zo regelmatig goede kansen te krijgen. De afronding hiervan was echter vaak net iets te gehaast waardoor er maar niet werd gescoord. Uit een aantal van de missers van OZ&PC wist het Y weer te counteren en zo 3x op rij te scoren om zo op een 5-11 voorsprong te komen. Natuurlijk kon voor OZ&PC de pech in de afronding niet voort blijven duren en het restant van de 3e periode werden er dan eindelijk weer doelpunten gemaakt. 7-13 na 3 perioden.

In de laatste periode wist OZ&PC nog weer een tandje bij te schakelen. Waar de snelle counters de hele wedstrijd het wapen van het Y waren was het deze periode OZ&PC die zich hiervan bediende. Lang niet alle counters werden ook direct gevaarlijk maar dit zorgde er wel voor dat de defensie van het Y minder gestructureerd lag. Hierdoor werden ook de lange aanvallen van OZ&PC steeds gevaarlijker. Zo werd er een knappe inhaalrace ingezet maar verder dan 12-15 kwam OZ&PC niet.

Toch kan OZ&PC met een goed gevoel terug kijken op deze wedstrijd. De Oldenzaal dames hebben geknokt voor wat ze waard zijn en hebben af en toe uitstekend spel laten zien.

Zo speelde OZ&PC dus 2x in 1 weekend 2 compleet verschillende wedstrijden tegen PSV was er de slechtste wedstrijd van het seizoen en een dag later tegen het Y misschien wel de beste. Gelukkig werd het weekend positief afgesloten en kan OZ&PC dat gevoel meenemen naar de volgende wedstrijd. Zaterdag speelt OZ&PC voor de 3e keer dit seizoen in Haarlem tegen de koploper, een zware klus!

Wedstrijdstatistieken:
PSV – OZ&PC:
Periodestanden: 7-0, 1-0, 4-1, 2-1. Doelpunten: Carien Kienhuis en Chantal Brouwer beiden 1x

OZ&PC – het Y:
Periodestanden: 3-3, 2-5, 2-5, 5-2. Doelpunten: Carien Kienhuis 3x, Saskia van Benthem 2x, Kari Ankoné 2x, Aniek Giesselink 2x, Chantal Brouwer, Wendy Bosma en Rianne Cageling allen 1x.

Foto’s: Herman Zandhuis.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer