Heracles Almelo wint Twentse derby

Heracles Almelo heeft vrijdagavond in eigen stadion de Twentse derby tegen FC Twente verdiend met 2-1 gewonnen, waardoor de problemen voor FC Twente om degradatie te ontlopen alleen maar groter zijn geworden. Zaterdagavond treffen de directe concurrenten Sparta Rotterdam en Roda JC elkaar in Kerkrade.

De thuisclub domineerde in de eerste helft maar verder dan een mogelijkheid voor Kuwas, via een vrije schop, kwam men echter niet. FC Twente was gevaarlijk door een afstandsschot van Maher en door een schot van Boere. Van dichtbij schoot de spits echter over het doel.

Vijf minuten na rust kwam FC Twente op een 0-1 voorsprong. Een snelle goed uitgevoerde counter werd door Adnane Tighadaouini (foto) doeltreffend afgerond. De vreugde was echter van korte duur. Uit een frommel goal van Kristoffer Peterson werd het al snel 1-1. Eerst schoot hij tegen Drommel op maar uit de rebound wist hij alsnog de bal in het doel te werken.

 

Het werd nog erger voor FC Twente en opnieuw had de thuisclub over geluk niet te klagen. Uit een voorzet kopte Robin Pröpper (foto r.) op het doel en zag de bal via het hoofd van Maher en de lat alsnog in het doel verdwijnen. FC Twente bleef knokken voor een beter resultaat, maar verder dan pogingen van Jensen, hij schoot tegen Castro op en El Hamdaoui, hij schoot uit vrije positie gehaast over, kwam men niet.

Foto’s: sportfoto-oost

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer