Heren EHV vergeten weer eens dat een wedstrijd twee helften duurt

De hockeyers van EHV hebben zondag in de eerste klasse D met 3-2 verloren van nummer vier Houten, dat eerder in Enschede met 1-2 ook al aan het langste eind trok. Het is tekenend voor het geringe krachtsverschil tussen de Enschedeërs en de andere ploegen, dat echt niet zo groot is als de stand op de ranglijst doet vermoeden.

Het probleem zit ‘m evenwel vooral in het besef, of liever gezegd: in het gebrek daaraan, dat een wedstrijd twee helften duurt. Het was namelijk in Houten weer hetzelfde als zo vaak voor de winterstop het geval was: voor rust geen vuiltje aan de lucht en minimaal gelijkwaardig aan de tegenstander zijn, zo niet beter, en dan na rust toch weer die enorme terugval.

Trainer-coach Gerard Alblas: ‘Daar komt het inderdaad wel op neer, ja. We scoren 0-1 via Stijn Adolfsen en hebben de wedstrijd volledig onder controle, met mooi en technisch goed verzorgd hockey, precies zoals we het kunnen. Maar dan zie je het weer gebeuren dat we het na rust helemaal weggeven, vraag me niet hoe het kan, want ik kan het niet meer verklaren. Het moest vandaag eerst 3-1 worden voordat we beseften dat er nog iets te halen viel. Dan scoren we nog wel de 3-2 via Wouter Nederhand, maar die viel te laat. Zo jammer dit, want het is totaal onnodig. Zondag moet het dan maar gebeuren tegen GCHC. Misschien kunnen we de jongens proberen wijs te maken dat die wedstrijd drie helften duurt?’

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer