Heren VKC’03 ruim langs hekkensluiter

Zaterdag speelden de heren van VKC’03 tegen Aqua’68 uit Assen. Vooraf werd duidelijk besproken de tegenstander niet te onderschatten en vol op de press te gaan spelen. Dit werd vanaf minuut 1 gedaan door VKC’03. Ook Aqua’68 bleek goede plannen te hebben en zette de verdediging erg hoog. De heren uit Tubbergen wisten zich hier prima onderuit te spelen en sloten de eerste periode af met een 3-0 voorsprong.

Waar de heren voorgaande jaren veel problemen ondervonden bij volle press is dat tegenwoordig niet meer aan de orde. Dit bleek wel in de derde periode. De verdediging van Assen lag wederom over het gehele veld. Helaas voor Aqua’68 deed VKC’03 goede zaken in het 2e kwart en schoten er 6 voorbij de doellijn. De bezoekers wisten er ook nog 1 te maken en zo werd de tussenstand met 9-1 gerealiseerd.

Dat ene doelpunt bleek voor Aqua’68 het sein dat er wel degelijk gescoord kon worden. De verdediging bij Tubbergen lag niet meer zo scherp als in de eerste helft en hier werd gretig gebruik van gemaakt door Assen. Al vrij snel wisten zij 3 keer te scoren waardoor een wedstrijd weer aanstaande leek. VKC’03 leek van slag en wist slechts het doel één keer te treffen. Tussenstand 9-4.

De vorige periode moest rap worden vergeten zodat het niveau van de eerste helft weer kon worden opgepakt.Al snel werd dan ook in het laatste kwart duidelijk dat de thuisploeg zich het kaas niet van het brood liet eten. Er werd wederom goed verdedigd en doelpunten lieten niet lang op zich wachten. De 11-4 en 12-4 maakten dat Tubbergen weer vertrouwen kreeg. Helaas voor VKC’03 moesten zij luttele seconden na de 12-4 al de 12-5 incasseren. Met nog iets meer dan een halve periode te spelen leek de wedstrijd, en daarmee de welbekende 3 punten, toch echt in de tas. Helemaal toen de Tubbergenaren de score op 15-5 wisten te zetten. Het slotakkoord was voor de bezoekers. Die er een 15-6 eindstand van hebben gemaakt.