Hulzense Boys ontvangt nummer vier IJVV

Zaterdag staat voor Hulzense Boys de thuiswedstrijd tegen IJVV op het programma. Het belooft een interessant duel te worden tussen deze twee ploegen. De ontmoeting eerder dit seizoen, in IJsselmuiden, eindigde in een 2-1 overwinning voor de thuisploeg. Hulzense Boys kwam nog wel op voorsprong middels een benutte strafschop van Jorg Roetgerink, maar door doelpunten van Ozhan Kardag en Jonno Pruim ging IJVV met de overwinning aan de haal.

IJVV is bezig aan een goed en stabiel seizoen. Al het hele jaar staat de ploeg bij de bovenste teams van de ranglijst. Op dit moment bekleedt het de vierde plek, maar als de ploeg het gestaakte duel tegen Sparta Enschede met winst kan afsluiten stijgt het naar de derde plek. Waar velen in deze competitie vooral kijken naar Den Ham en Dos Kampen is IJVV ook een echte titelkandidaat. Het opereert nu dus in de luwte van de eerder genoemde teams, maar het heeft maar drie verliespunten meer. IJVV heeft het kampioenschap daarmee dus zelfs in eigen hand. De mannen uit IJsselmuiden hebben dit seizoen 38 keer gescoord, waarvan er 17 op naam staan van Ozhan Kardag. Toch beschikt de ploeg over meerdere spelers die een doelpunt kunnen maken. Daarnaast treft Hulzense Boys met IJVV de ploeg met de minste tegentreffers van deze competitie.

Kortom, Hulzense Boys kan haar borst nat maken. Door het gelijke spel van vorige week tegen WVF is Hulzense Boys terug te vinden op de vijfde plaats. Het hoopt de goede reeks na de winterstop voort te zetten. Bij een overwinning neemt de ploeg afstand van de onderste ploegen in de grote middenmoot en doet het goede zaken in de periodestand. Of dat ook daadwerkelijk zal gebeuren en of er dit keer wel punten behaald kunnen worden tegen het sterke IJVV zal zaterdag blijken. De wedstrijd op Sportpark Smidserve begint om 14:30 uur.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer