Hulzense Boys op bezoek bij DZSV in Dinxperlo

Komende zaterdag speelt Hulzense Boys de uitwedstrijd tegen DZSV in Dinxperlo. Het belooft op voorhand een lastige wedstrijd te worden, tegen een ploeg die precies hetzelfde aantal punten heeft als Hulzense Boys. De ploeg uit Hulsen heeft alleen een beter doelsaldo en staat daardoor een plekje hoger op de ranglijst. De wedstrijd van zaterdag is ook nog belangrijk voor de derde periode, aangezien beide ploegen bij een overwinning hierin ook nog kansrijk zijn.

Eerder dit seizoen hielden de ploegen elkaar op Sportpark Smidserve in evenwicht. Nadat voor Hulzense Boys Sebastiaan te Wierik en Danny Schoenmaker en voor DZSV Max Tamboer hadden gescoord, koerste de wedstrijd af op een 2-1 overwinning voor Hulzense Boys. In blessuretijd was het echter een eigen doelpunt die zorgde voor een 2-2 eindstand. Deze late gelijkmaker was overigens gezien het spelbeeld zeker wel terecht. Met name in de eerste helft had Hulzense Boys het erg lastig en was het de onderliggende partij.

DZSV is, net als vorig jaar, bezig aan een stabiel seizoen. Het is eigenlijk het gehele jaar al in de middenmoot/subtop te vinden. De stabiliteit is ook in het doelsaldo te zien. Met 27 doelpunten voor en 27 doelpunten tegen scoort de ploeg niet bijzonder veel, maar krijgt het ook niet veel doelpunten tegen. Vorige week werd er met 1-5 gewonnen van Blauw Wit’66, maar met wat meer precisie had deze uitslag nog een stuk ruimer kunnen zijn.

Hulzense Boys speelde afgelopen zaterdag met 1-1 gelijk tegen IJVV. Wie niet beter weet zou denken dat het een redelijk resultaat is, tegen een ploeg die dit jaar meespeelt om de prijzen. Toch was men bij Hulzense Boys niet tevreden met dit resultaat. De ploeg was een stuk beter, maar scoorde helaas te weinig en kreeg in de slotfase het deksel op de neus.

Het is te hopen dat er nu wel drie punten gepakt kunnen worden door het team van de kersverse vader Bram Freie. De trainer werd afgelopen maandag vader van een prachtige zoon, genaamd Sev. Zoals gezegd doet de ploeg bij een overwinning nog volop mee in de derde periode. De wedstrijd op Sportpark ’t Welink in Dinxperlo begint om 14:30 uur.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer