Iedere stap telt, Nationale Diabetes Challenge in Almelo

Almelo doet als eerste Overijsselse gemeente mee aan de Nationale Diabetes Challenge (NDC) 2018. De lokale organisatie is in handen van Sportbedrijf Almelo in samenwerking met Fysio Almelo en de Almelose Huisartsen Coöperatie. We nodigen patiënten uit om vanaf half april wekelijks met ons te gaan wandelen op weg naar een betere gezondheid.

De wandelingen zijn bedoeld voor mensen met diabetes, maar bewegen is voor iedereen goed, dus ook mensen zonder diabetes mogen meedoen. Natuurlijk houden we rekening met ieders niveau. In september wandelen we samen met alle deelnemers uit de rest van Nederland de finale op het Diabetes Challenge Festival in het Olympisch Stadion in Amsterdam. Uit ervaring weten we dat 5 km voor iedereen haalbaar moet zijn. gaan misschien zelfs voor 10, 15 of 20 km.

Informatieavond
Op maandagavond 16 april 2018 organiseert Sportbedrijf Almelo in samenwerking met Fysio Almelo en de Almelose Huisartsen Coöperatie een informatieavond over de diabetes challenge in Almelo. De avond begint om 19.00u in Medisch Centrum de Kolk. Iedereen die interesse heeft is welkom.

Bas van de Goor Foundation
De Nationale Diabetes Challenge is een initiatief van de Bas van de Goor Foundation, die zich inzet om de kwaliteit van leven van mensen met diabetes te verbeteren door sport en beweging. Ongeveer 1 miljoen mensen in Nederland hebben diabetes. De gemiddelde zorgkosten voor iemand met diabetes bedroegen in 2013 ruim €9.200,-. Jaarlijks brengt de NDC duizenden mensen met diabetes in beweging. De Bas van de Goor Foundation heeft met wetenschappelijk onderzoek aangetoond dat wandelen een effectieve behandeling is bij diabetes. In sommige gevallen komen mensen met diabetes type 2 zelfs helemaal van hun medicijnen af, alleen door een gezondere leefstijl. De NDC laat zien dat iedere stap telt.

Meer informatie
Meer weten of meedoen? Kijk op www.nationalediabeteschallenge.nl/almelo

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer