Jubileumeditie van de Gemeentelijke Voetbalquiz bij MVV’29

Vrijdag 13 april 2018 zal voor de 15e keer de Gemeentelijke Voetbalquiz georganiseerd worden. Net als tijdens de voorgaande 14 edities is de organisatie in handen van MVV’29. Locatie? Ook net als voorheen: Sportkantine ‘De Voltreffer’ in Harbrinkhoek. De organisatie hoopt van de jubileumeditie een speciale avond te maken, waar ook voor het publiek weer iets te winnen valt.

‘Wat goed is, moet je goed houden’, is een bekend gezegde. Toch proberen Rob Reinerink, Bjorn Weiss en Jari Wesselink, de organisatie van de Gemeentelijke Voetbalquiz, ieder jaar te vernieuwen. Zo ook dit jaar weer. De video’s die de vragen inleiden zijn al een aantal jaren van toepassing en keren ook dit jaar terug.

Inspelen op het jubileum, de hulp van BVO’s ingeschakeld

Een groot deel van de video’s zal op een andere manier worden ingestoken, om zodoende in te spelen op het jubileum. Hoe? Daar wil de organisatie nog niet teveel over zeggen. “We kunnen alleen zeggen dat we de hulp hebben ingeschakeld van betaald voetbalclubs en profvoetballers”, geven de heren aan. Ook nieuw dit jaar: de finale bestaat niet uit 3 maar uit 4 ronden. “Zodoende komt ieder teamlid een keer aan de beurt in de finale, waarmee we hopen de quiz tot de laatste seconde spannend te houden”, aldus de organisatie.

Ook de kennis van de voorzitters wordt getest

Vernieuwing of niet, aan tradities wordt niet getornd. Ook dit jaar start de quiz met een ronde waarin de voetbalkennis van de voorzitters van de 9 verenigingen uit de Gemeente Tubbergen getest wordt. De vorig jaar geïntroduceerde themaronden, zijn ook dit jaar onderdeel van de avond. Wederom 4 ronden, waarbij het thema niet vooraf bekend wordt gemaakt. De thema’s zijn anders dan afgelopen jaar.

Vragen over alle mogelijke onderwerpen

Na de voorzittersronde en de 4 themaronden wordt een eerste schifting gemaakt en vallen de 3 teams met de minste punten af. De sterkste 6 teams maken zich vervolgens op voor de vijfde, zesde en zevende ronde. Geen thema’s, de vragen kunnen over elk mogelijk onderwerp gaan. Van het raden van stadions, clublogo’s en loopbanen tot aan vragen over de Champions League, de Bundesliga en weetjes uit het verleden.

Prolongeert sv Vasse de titel of weet een andere vereniging de titel te pakken?

Zoals het hoort blijven de sterksten over, want na de vijfde, zesde en zevende ronde zullen er nog 3 teams in de race zijn voor de felbegeerde wisselbokaal. Na de 4 finaleronden is de winnaar van de Gemeentelijke Voetbalquiz 2018 bekend. Weet sv Vasse de titel te prolongeren of weet het team van De Tukkers de bokaal terug te veroveren? Weet organiserend vereniging MVV’29 opnieuw hoge ogen te gooien, na de finaleplek van afgelopen jaar? Hoe dan ook, alle 9 teams zullen er alles aan doen om de beker aan het eind van de avond uit handen van de wethouder te ontvangen.

De Gemeentelijke Voetbalquiz zorgt jaarlijks voor een bomvolle kantine en daar hoopt de organisatie ook dit jaar weer op. Ook het publiek kan namelijk deelnemen aan de prestigieuze publieksronde ‘Viltje omhoog, viltje omlaag’. Vorig jaar wist MVV’er Tom Kruiper met deze prijs aan de haal te gaan. De quiz start om 20.15 uur en zal omstreeks 22.30 uur afgelopen zijn, waarna er nog ruimte is voor een hapje en een drankje.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer