Koploper VEO een maatje te groot voor NKC’51

Na een korte voorbereiding vervolgde NKC’51 de veldcompetitie met een wedstrijd tegen de ongeslagen koploper VEO uit Voorburg. VEO was in de zaal in een zware klasse al twee wedstrijden voor het einde kampioen geworden en is dus gepromoveerd naar de overgangsklasse, een erg knappe prestatie. NKC’51 wilde het goede spel en resultaten van de laatste maanden doorzetten en proberen het de gasten erg moeilijk te maken.

Dit lukte de Nijverdallers echter slechts het eerste kwartier. In dit gedeelte van de wedstrijd ging het gelijk op maar hierna toonde VEO aan duidelijk de betere ploeg te zijn, zowel aanvallend als verdedigend. Een korte opleving aan Nijverdalse zijde leidde vlak voor rust nog tot een achterstand van 9-14.

Na rust liep VEO al snel verder weg en via 11-19 werd uiteindelijk een duidelijke 15-26 eindstand bereikt. De gasten uit Voorburg gaven de ploeg van Harm Jan Smit in deze wedstrijd geen seconde het gevoel dat er iets te halen viel.

Voor NKC’51 rest nu niks anders dan in de komende zes wedstrijden nog een aantal punten te halen en het seizoen zo goed mogelijk uit te spelen.