Loïs Knobben Overijssels kampioen turnen

Afgelopen zaterdag zou een zeer succesvolle dag worden voor de turnsters van G.V. Fysion Nijverdal. In Hengelo, tijdens de regiofinale turnen 4e divisie, werd er gestreden om een plekje in de districtfinale. Van de 13 turnsters die meededen werden er 3 medailles behaald en 6 finale plekken. De dag begon in Hengelo met pupil 1 D1 turnster Sanne Hartkamp (9-10 jaar). Sanne turnde een voortreffelijke wedstrijd zonder grote fouten. Zij werd in een deelnemersveld van 40 turnsters knap 16e. Helaas was dit net niet genoeg voor de doorstroming.

In ronde twee was het de beurt aan jeugd- turnsters Silje Willigenburg, Malin Blaauwgeers en Zoë Schippers. Alle drie de meiden hebben weer een goede vooruitgang laten zien ten opzichte van de voorgaande wedstrijd. Er werden weer nieuwe elementen behaald en de afwerking wordt steeds mooier. Helaas waren de foutjes die gemaakt werden te duur om een plekje te behalen in de district finale.

Ronde drie en vier waren twee drukke rondes met veel turnsters. De instappers (8-9 jaar) en junioren (13-14 jaar) startten in wedstrijdronde 3. De junioren waren over het algemeen redelijk stabiel, hier en daar werden toch wel wat kleine foutjes gemaakt, met name op het onderdeel balk. Indy Rekers heeft zich weten te plaatsen voor de district finale waar Shanna Jansen het niet lukte.

Elise Roelofs, Loïs Knobben en Loes Nijendijk (instap D1) zijn de jongste wedstrijdturnsters van de groep. Deze drie meiden hadden de wedstrijd van hun leven, “eentje zoals uit het boekje”. De meiden waren geconcentreerd bezig, werkten enorm netjes en lieten goed zien alle elementen te beheersen. Zeer verdiend mochten deze meiden dan ook het podium betreden. Loïs mag zich een jaar lang regiokampioen noemen in de categorie instap D1. Loes volgde op het podium, net 0,2 achter Loïs. Elise kwam net 0,025 te kort voor het podium en werd heel knap 4e. Alle drie hebben zich ruimschoots geplaatst voor de finalewedstrijd.

De dag werd afgesloten met Amber Bruggeman, Emma Jansen, Maura Velding (senioren) en Esther Versteeg (pupil 2 D1). Esther was vooral heel erg blij dat de balk eindelijk een keertje lukte op de wedstrijd en ze liet zien hier alles goed te beheersen. Esther turnde een foutloze wedstrijd en plaatse zich hier ook mee voor de district finale. Emma en Maura turnden beide ook een foutloze wedstrijd! Dat is toch knap op zo’n belangrijk moment.

Ook Maura haar balk was vandaag erg mooi waar Emma straalde op vloer. Emma mocht aan het einde van de rit zeer verdiend het zilver in ontvangst nemen. Maura had helaas een kromme teen te veel en is net de eerste onder de streep geworden voor de doorstroming. Amber heeft de afgelopen periode heel erg veel last gehad van blessures en kon hierdoor op deze wedstrijd helaas nog niet haar volledige programma geturnd.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer