Magistraal judoweekend voor judoka’s Stichting Judosport Oost

Judoka’s van Stichting Judosport Oost (Enschede) behaalden een unieke prestatie op het Nederlands kampioenschappen junioren in Almere. Op zaterdag 3 maart werden er maar liefst vier medailles behaald op dit kampioenschap. Bij de mannen werd er goud gehaald door Daan Moes en Jelle Snippe. Het zilver was er voor Younes Braakhuis en bij de vrouwen won Renee van Harselaar een bronzen medaille.

In de klasse tot -55kg won Daan Moes (foto onder) alweer zijn vierde Nederlandse titel. Na zijn eerste nationale titel -15 en twee titels -18 jaar heeft hij nu ook de titel opgeëist bij de junioren. Hij was afgelopen zaterdag oppermachtig in zijn klasse door alles voortijdig met ippon te beslissen. Hij versloeg Cedric Grootenboer, Oskar van Kasteel en Matthijs Dicke en liet zien in vorm te zijn voor de rest van het seizoen.


Bij de mannen tot 100kg maakte Jelle Snippe zijn favorieten rol waar. Hij won de afgelopen jaren al vele medailles op het Nederlands kampioenschappen (cadetten, junioren en senioren). Het was voor de Tukker zijn eerste individuele titel in de klasse tot 100kg. Hij versloeg zijn tegenstanders: Bas Beuting, Tim Veenstra en Max Wurth allemaal met ippon.


In de klasse boven de 100kg heeft Younes Braakhuis laten zien het nog niet verleerd te zijn. Na een periode van afwezigheid behaalde hij knap het zilver. Zijn tegenstanders Adams en Groot werden voortijdig verslagen, maar de finale werd er verloren van Zomer uit Rotterdam. Hij ging naar het NK om weer plezier te hebben en dat is zeker gelukt in Almere.


De laatste mannelijke judoka die in actie kwam op het NK in Almere was de 17 jarige Vincent Schreurs. In de sterk bezette klasse tot 60kg liet hij zien dicht bij de top van Nederland te horen. Na sterke overwinningen op Dammer en Ennio Mertens werd er in de halve finale verloren van de latere kampioen Adil Belkaid. In de strijd om het brons werd er verloren van laatste jaars Harry Hsai.

De jarige judoka Renee van Harselaar behaald op haar 18e verjaardag een knappe bronzen medaille in de klasse tot 70kg. Ze laat al jaren zien constant te zijn met vele bronzen medailles op meerdere nationale kampioenschappen. Er werd in de eerste ronde gewonnen van Verhagen, maar verliest dan van Silja Kok uit Nijmegen. In de herkansingen werd er afgerekend met Ruby Banen, Loura Noordam en Melissa Loen.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer