Mariënberg laat onnodig punten liggen

Met de puntendeling (2-2) mocht Drienerlo na afloop het meest tevreden mee zijn, want Mariënberg had afgelopen zaterdag op de UT gewoon met de volle buit moeten verlaten. Nu werd er voor de derde achtereenvolgende week een punt gepakt terwijl de studenten van Drienerlo zowel voor- als na de rust meer doelpunten om de oren hadden moeten krijgen.

Na amper 2 minuten schoof Rolf Hofsink al de 0-1 onder de keeper van Drienerlo door. Het mag tevens gezegd worden dat even later Gabi Maduro zijn vizier niet scherp had afgesteld, zijn rollertje hobbelde gelukkig naast de paal in plaats van tussen de palen. Na ruim twintig minuten werd de gelijkmaker alsnog genoteerd omdat Mariënberg vergat om Drienerlo vast te zetten op het middenveld. Op randje buitenspel, wel of niet, mocht de aanvaller van Drienerlo door en liet Thijs Altena kansloos (1-1)

Toch was het zo’n middag waarvan je dacht….ach, het komt wel goed. Helemaal nadat de scheidsrechter Mariënberg een helpende hand leek toe te steken. Ok, André werd lichtelijk getoucheerd maar normaal gesproken vel je hier die eikenboom Plaggenmarsch niet mee. Jammer genoeg werd dit kadootje niet uitgepakt door Plaggenmarsch die zelf achter de elfmeter ging staan. De doelman, Harry Vaassen, werd de man bij Drienerlo door de inzet van Plaggenmarsch te stoppen.

Na rust schoot Mariënberg weer als een komeet uit de startblokken. Het had zomaar 1-2 kunnen staan. Die kwam er wel. Na 70 minuten voetballen op een winderig- en ijskoud UT-complex rondde André Plaggenmarsch een puntgave voorzet van Erjan Lamberink doeltreffend af. Nu was het wel 1-2.

Helemaal nadat Rolf Hofsink de 1-3 leek aan te tekenen. Net als in de eerste helft ging hij onbedreigd op doelman Vaassen af….In plaats van nog vijf meter door te lopen schoot hij al maar Vaassen lag de 1-3 simpel in de weg. Mariënberg voetbalde zichzelf in de problemen en riep het naderend onheil luidkeels over de roodzwarte ploeg af. Tien minuten voor tijd kon Drienerlo frank en vrij opnieuw de gelijkmaker binnen koppen.