Mariënberg wil revanche op DES in Nijverdal

Komende zaterdag speelt Mariënberg in Nijverdal waar op sportpark Gagelman Door Eendracht Sterk (DES) de etegenstander zal zijn. De ploeg van Harry Warmelink haalde vorige week in Aadorp een verdiende maar moeizame driepunter op bij ASV’57.

Na een ‘geen vuiltje aan de lucht’ voorsprong van 0-2 leek DES zich in eerste en tweede instantie toch nog te verslikken in de veerkracht van de Aadorpers. De zwartwitten kwamen terug tot 2-2. Een tijdlang was DES van slag. In eendrachtige samenwerking zorgden de heren invallers er voor dat DES weer op voorsprong geraakte. Tom Woesthuis schoot vervolgens alle illusies van ASV’57 op een goed resultaat compleet en finaal aan diggelen. Zo nam DES sportieve revanche op de verliespartij van de vorige keer tegen ASV’57, nota bene op het eigen sportveld Gagelman.

Vorig jaar ging de equipe van trainer Niels van ’t Hoog kansloos onderuit tegen de Nijverdallers. Het gemis van maar liefst acht basisspelers was niet langer meer op te vangen, de vele mutaties braken ons op, eiste haar tol en zorgde er voor dat DES terecht met een 0-4 zege het Westerpark verliet. Het duel staat onder leiding van scheidsrechter Jan Kremer en hij fluit om half drie voor het eerst op zijn fluit.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer