Mariënberg wint zonder franje van RKSV

RSKV lijkt zich na de nederlaag bij Marienberg, 3-0, al min of meer berust in het feit dat de nacompetitie in de 3e klasse D bijna niet meer te ontlopen valt en de thuisclub was blij dat na drie opeenvolgende gelijke spelen eindelijk weer eens gewonnen werd. Mooi was het allemaal niet. De drie punten werden gekoesterd en door het verlies van SVVN tegen Bergentheim klom de ploeg van Niels van ’t Hoog zelfs een plaats

Het staat keurig op de 4e stek op respectabele afstand van de ongenaakbare top drie. Wederom schoot Mariënberg uit de startblokken. Na amper zeven minuten voetballen stond de 1-0 reeds op het scorebord. André Plaggenmarsch schoot strak de 1-0 binnen op aangeven van Niek Noeverman.

De paal en het missen van een megakans verhinderde dat de Westerparkbewoners het duel snel op slot konden gooien. RKSV liet zich in deze fase ook niet onbetuigd. Thijs Altena moest zich strekken om de gelijkmaker te voorkomen en iemand in de voorhoede schoot over in plaats van de bal laag te houden. Vlak voor de onderbreking verdubbelde Mariënberg het veldoverwicht ook eindelijk in de meer dan verdiende tussenstand.

Een puntgave voorzet van linksback Roy Doek bereikte de vrijstaande Rolf Hofsink die hard en meedogenloos tussen de benen van de kansloze keeper de 2-0 tegen de touwen schoot. Maar RKSV had Mariënberg wel opzichtig pijn kunnen doen. Want nadat sommige mensen nog wachten op hun gehaktbal in de altijd gezellige kantine van Mariënberg miste RSKV een kans die eigenlijk niet te missen viel.

Plaggenmarsch schoot eens op de lat, links en rechts werden nog enkele mogelijkheden om zeep geholpen. Jammer genoeg viel Erjan Lamberink geblesseerd uit, even later werd bekend dat hij hoogstwaarschijnlijk een gebroken sleutelbeen heeft. Het slotakkoord was voor de ingevallen Ryan Buitenhuis. Hij was het eindstation na goed voorbereidend werk van André Plaggenmarsch die niet voor eigen succes ging en bovendien Ryan vrij zag staan. Buitenhuis knalde de bal net als zijn grote neef snoeihard tegen het bollende net.

Een 3-0 winst, maar een overwinning zonder franje want de uitvoering haalde net een mager zesje. Volgende week gaat Mariënberg naar Nijverdal waar DES wacht.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer