Patrick Nitert: “Knokken voor een plek onder de lat in DOS’37 1”

Wie is Patrick Nitert?

Ik ben 25 jaar, geboren en woonachtig in Almelo.  Ik werk nu bijna 3 jaar bij Tubeworkx In Almelo en heb een relatie.

Wat is je favoriete voetbalclub?

Ik ga sinds mijn zesde al met mijn vader naar Heracles Almelo en ben nog altijd supporter van deze club.

Hoe bevalt het je bij DOS ’37?

Ik ben nu zeven seizoenen actief bij DOS ’37 en ik kan niet anders zeggen dan, dat ik het altijd prima naar mijn zin heb bij deze club. In al die jaren heb ik een goede band opgebouwd met teamgenoten, supporters, clubleden, sponsoren en het bestuur. Natuurlijk is dit seizoen anders als andere jaren bij DOS ’37 omdat ik dit jaar als tweede keeper benoemd ben. Dit is best moeilijk voor me geweest, maar ik heb het zo min mogelijk laten merken binnen het team en op de club en ben altijd blijven strijden voor de plek onder de lat, waardoor mensen mijn inzet waarderen en dat ook naar mij uiten. Dat geeft mij een steunend gevoel voor dit jaar.

Wat voor soort keeper ben je? Vooral een lijnkeeper of goed meevoetballend?

Ik denk dat ik eigenlijk wel kan zeggen dat ik een lijnkeeper ben. Ik moet het hebben van mijn reflexen. Toch denk ik ook dat ik sterk ben in het pakken van corners en voorzetten.

Wie is je idool?

Het is eigenlijk niet zo dat ik iemand als idool zie, maar als ik iemand moet zeggen die ik het beste vind is dat Manuel Neuer van Bayern München. Ik denk dat dit een van de weinige keepers is die het complete plaatje van een keeper heeft. Daar bedoel ik mee uitstraling, spelhervattingen, goed in de lucht en op de lijn. Daarnaast is het ook een goed meevoetballende keeper.

Dit seizoen vervul je vooral een reserverol. Hoe ga je hier mee om?

Wat ik eerder in dit interview al aangaf  is dat ik het er in het begin best moeite mee had. Ik was 6 jaar lang gewend geweest om eerste keeper te zijn dan kwam dit wel als een shock aan. Ik ben er eigenlijk best rustig mee omgegaan. Er zijn veel mensen in mijn omgeving die mij altijd gesteund hebben en dat maakt het voor mij allemaal een stuk verdraaglijker. Ik ben altijd blijven vechten voor de plek onder de lat bij het eerste en daar ben ik nu nog mee bezig. Dat ik dit jaar gepasseerd ben wil niet zeggen dat ik dat volgend jaar ook ben, dat is wat ik  altijd tegen mezelf heb gezegd en daar geloof ik nog steeds in.

Je hebt net bijgetekend bij DOS ’37. Blij mee?

Ik moet je eerlijk zeggen dat dit geen makkelijke keuze is geweest. Met name doordat ik dit jaar als tweede keeper door moest. Het bestuur gaf me echter vertrouwen en heeft mij ook de rust gegund om er over na te denken. Uiteindelijk heb ik besloten bij te tekenen en er volgend jaar vol voor te gaan en ik ben blij volgend jaar nog een jaar bij DOS ’37 te mogen voetballen.

Volgend jaar is Kenan Durmusoglu de nieuwe hoofdtrainer van DOS ’37 1. Nieuwe ronde nieuwe kansen?

Kenan kent mij van het jaar dat wij kampioen werden, hij heeft dat jaar stage gelopen bij ons onder Philip Agteres. Hij zal dus wel weten wat ik kan. We zullen er alleen ook een andere keeper bij krijgen nu bekend is dat Julian Bakker DOS ’37 gaat verlaten. Ik zal dus gewoon moeten laten zien dat ik de eerste keeper van DOS ’37 moet zijn en daar zal ik hard voor moeten knokken.

Archieffoto: Kenan Durmusoglu

Wat hoop je te bereiken in het voetbal?

Ik heb altijd gezegd dat ik voor mezelf het hoogst haalbare wil bereiken in de voetballerij. We zullen zien waar het schip strand

Is DOS ’37 je eindstation?

Ik vind dat moeilijk om te zeggen, ik moet eerst zorgen dat ik weer eerste keeper wordt bij DOS ’37.

Is er één bepaalde wedstrijd die voor jou speciale herinneringen oproept?

Je zou haast denken dat het onze kampioenswedstrijd of bekerfinale zou zijn maar dat is het niet. Ik vond de Derby tegen DETO heel bijzonder. Het was een wedstrijd die weer eens sinds jaren werd gespeeld in competitieverband en dat ook nog thuis. Er was enorm veel publiek en dat was fantastisch om mee te mogen maken.

Door de reserverol keep je dit seizoen veel in het tweede elftal. Jullie staan bovenaan en zijn op weg naar het kampioenschap. Goed vertrouwen in?

Ik denk gerust dat wij mogen zeggen dat we kampioen moeten worden. Ik denk dat we veruit het beste team zijn in deze competitie.

Wat deden jullie in de dit jaar lange winterstop ter voorbereiding?

We hebben niet heel veel bijzonders gedaan. We zijn niet op trainingskamp geweest. We hebben veel getraind en een paar oefenpotjes gespeeld.

Moeten elektronische hulpmiddelen in het voetbal ingevoerd worden?

Ik ben geen voorstander van de hulpmiddelen. ik vind dat een scheidsrechter of grensrechter een beslissing moet maken. Wat zij doen is ook hun sport. Zij maken ook fouten en ik vind dat dat erbij hoort.

Wie zijn je grootste fans?

Mijn grootste fans zijn mijn ouders. Mijn vader bezoekt vrijwel alle uitwedstrijden en mijn moeder en haar vriend zijn elke thuiswedstrijd van de partij.

Wat voor een tip zou je een beginnend voetballer/keeper geven om hetzelfde te bereiken wat jij nu hebt bereikt en nog gaat bereiken?

Blijf geloven in wat je doel is. Wees leergierig en wees niet bang om fouten te maken.

Wat vind je van deze rubriek op SportinTwente.nl?

Ik vind het wel interessant om te lezen hoe de ervaringen van andere sporters gedeeld worden.

Foto’s: archief Sportfoto-Oost.nl

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer