Pol van Boekel fluit Internationaal Vrouwentoernooi Gramsbergen

Wedstrijden tijdens het 23e Internationaal vrouwenvoetbaltoernooi van Sportvereniging Gramsbergen worden dit jaar weer geleid door een scheidsrechter uit het betaald voetbal. Al eerder floot topscheidsrechter Pol van Boekel wedstrijden op sportpark ’t Hoge Holt en de organisatie is dan ook erg blij dat ze de Brabander dit jaar weer hebben weten binnen te halen. Vorig jaar zou Van Boekel ook komen maar toen is het op het laatste moment afgeketst i.v.m. internationale verplichtingen. Het toernooi wordt gespeeld op 22, 23 en 24 juni en Van Boekel leidt enkele groepswedstrijden en de finales.

De ex-voetballer van VVV Venlo promoveerde binnen zeer korte tijd van de C- lijst via de B- naar de A-lijst, waardoor hij bevoegd was in de eredivisie te fluiten. Per 1 januari 2008 is Van Boekel gepromoveerd tot FIFA-scheidsrechter, waarmee hij internationale wedstrijden mag fluiten. In 2012 floot hij de KNVB bekerfinale tussen PSV en Heracles Almelo. Bovendien was hij actief op het Europees Kampioenschap voetbal van 2012 en 2016. Van Boekel kreeg in juli 2017 een wedstrijd toegewezen in de 2e voorronde Champions Leaugue tussen Partizan Belgrado en Buducnost Podgorica. De arbiter, die parttime als hypotheekadviseur actief is, woont in Vierlingsbeek.

In het verleden waren al vaker scheidsrechters uit het betaald voetbal actief tijdens het vrouwentoernooi van Gramsbergen, zoals Bas Nijhuis, Ben Haverkort, Eric Braamhaar, Ed Janssen en Dick Jol.

Inschrijvingen:

Het aantal inschrijvingen zit alweer bijna op 30 teams, waaronder een 6-tal nieuwe teams en ook een paar buitenlandse teams. Met 40 inschrijvingen zit het toernooi vol dus wie nog mee wil doen moet snel zijn, want nog even en dit grootste internationale vrouwentoernooi in zijn soort zit vol.

Foto Pol van Boekel: sportfoto-oost

Voor meer info: www.sv-gramsbergen.nl/711/het-toernooi.

Foto’s vorige editie gemaakt door één van de eigen clubfotografen.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer