Prima overwinning vc Fleringen op vv Langeveen

Zondag stond voor het eerste elftal van VC Fleringen de thuiswedstrijd tegen VV Langeveen op het programma. Fleringen kon in deze wedstrijd niet beschikken over de geblesseerde Jasper Slaghekke, Dion Wissink, Jaap Luttikhuis, Tim Schepers en Wout Booijink. Hierdoor stond bij Fleringen de 43-jarige Gerald Bernds centraal in de verdediging. Sjoerd Booijink zat na een blessure voor het eerst weer bij de selectie. Fleringen schoot uit de startblokken. Het tempo lag zeer hoog en bijna alle duels werden gewonnen door Fleringen. Hierdoor kwam Langeveen geen moment aan voetballen toe.

Binnen tien minuten kwam daarom ook al de dik verdiende 1-0 op het scorebord. Na een vlot lopende aanval werd Martijn Poppink door Steven Schepers in stelling gebracht. De topscorer twijfelde geen moment en schoot hard via de binnenkant van de paal raak. Wie dacht dat Fleringen gas terug zou nemen kwam bedrogen uit. Fleringen vloog er boven op en liet Langeveen geen moment op adem komen. Na goed doorjagen van de Fleringse voorhoede werd Langeveen doelman Gert-Jan Gijsbers gedwongen tot het spelen van een lange bal. De bal werd opgepikt door aanvoerder Martijn Poppink, die vanaf 40 meter de bal schitterend via de onderkant van de lat in het doel wist te schieten. Een schitterende treffer die door veel gejuich werd ontvangen door de Fleringse supporters. Ruststand: 2-0.

In de tweede helft probeerde Fleringen snel de 3-0 te maken om aan alle twijfel een eind te maken. Het bleef echter oppassen voor de Langeveense counters. De Fleringse defensie onder leiding van rustpunt Gerald Bernds raakte echter geen minuut in paniek. Fleringen bracht Dries Koopman in het veld voor de moegestreden Tim Stopel. Na een uur spelen was er een levensgrote kans voor Fleringen. Na een mooie combinatie over meerdere schijven werd de bal centimeters over het doel gegleden door Dries Koopman. Hierna weer een grote kans voor Fleringen. Aanvoerder Martijn Poppink verscheen oog in oog met doelman Gijsbers maar besloot zelf te schieten in plaats van breed te leggen op de meegelopen Steven Schepers.

 

Bij Fleringen kwam Sjoerd Booijink in het veld voor Gijs Koopman. Langeveen drong aan en wist een aantal keer gevaarlijk voor het doel van Maarten Oosterik te verschijnen. De Fleringse defensie greep echter constant zeer kordaat in. Ook Fleringen bleef gevaarlijk. Laatste man Jeffrey Heithuis kopte uit een hoekschok de bal hard tegen de lat. Na zeventig minuten speelde de zeer sterk acterende Lars Schoemaker zichzelf knap vrij op het middenveld. Na een mooie actie drong hij het strafschopgebied binnen en schoot de bal centimeters over het doel.

Een aantal minuten hierna viel dan toch eindelijk de dik verdiende 3-0. Na een razendsnelle counter werd A-junior Tieme Koopman vrij gespeeld aan de rechterkant van het veld. Hij bediende met een schitterende voorzet Lars Schoemaker die hard en laag de derde Fleringse treffer binnenschoot. Al vrij snel hierna viel ook de 4-0. De ingevallen Jasper Schepers had een mooie voorzet in huis die door Steven Schepers hard achter de doelman geschoten werd. Hierna floot de scheidsrechter voor het laatst.

Al met al een prima overwinning voor Fleringen. Het krachtsverschil met Langeveen werd in duidelijke cijfers uitgedrukt: 4-0. Volgende week wacht voor Fleringen de uitwedstrijd tegen FC ’t Centrum.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer