PSV duidelijk een maatje te groot voor dames OZ&PC

Na drie wedstrijden op rij te hebben gewonnen tegen lager geplaatste ploegen konden de dames van OZ&PC zich dit weekend opmaken voor een tegenstander van een ander kaliber. De nummer 2 PSV kwam namelijk op bezoek in Oldenzaal. Dat er in dit soort wedstrijden toch iets anders wordt gevraagd werd dan ook snel duidelijk. Waar in de voorgaande wedstrijden mindere periodes wel weer konden worden hersteld was dat tegen PSV zeker niet het geval. Wat resulteerde in een duidelijke 5-12 nederlaag.

De eerste kansen van de wedstrijd waren voor OZ&PC maar beide keren werden deze kansen niet afgemaakt. Het was dus PSV die de score wist te openen en zelfs binnen mum van tijd uit kon lopen naar 0-3 voordat OZ&PC ook op het scorebord wist te komen. Middels 2 mooi uitgespeelde aanvallen werd het even 2-3 voordat PSV weer scoorde en zo de 1e periode met 2-4 af werd gesloten

In de tweede periode was OZ&PC aanvallend niet bij machte om consequent gevaarlijk te worden. Er waren wel wat kansen maar deze mistte net het nodige geluk om tot doelpunt te worden gepromoveerd. Aan de andere kant kon PSV wel 4x het net vinden en zo een riante voorsprong van 2-8 te pakken bij rust.

Dat er bij OZ&PC iets moest veranderen was wel duidelijk. Er werd dan ook gekozen om het verdedigend over een andere boeg te gooien en te kijken of dit beter werkte. Deze verandering pakte goed uit aangezien de scores van PSV deze periode werden beperkt tot 1 en OZ&PC 2x wist te scoren. Deze periode had OZ&PC eigenlijk nog dichterbij moeten komen maar het “houtwerk” en de keepster van PSV waren veel te vaak een sta in de weg. 4-9 na 3 perioden.

In de laatste periode ging OZ&PC aanvankelijk met veel risico spelen om te kijken of het gat nog verder kon worden gedicht. Maar ook deze periode was de afronding van de oldenzaalse dames niet erg gelukkig waardoor de voorsprong van PSV constant 5 bleef en later werd dit zelf uitgebreid tot 7 waardoor de 5-12 eindstand werd bereikt.  Vrijdag is er echter al een herkansing, om 20:00 treffen beide ploegen elkaar weer maar dit keer in Eindhoven

Periodestanden: 2-4, 0-4, 2-1, 1-3. Doelpunten: Loes van de Loot 3x, Chantal Brouwer en Wendy Bosma beide 1x.

Foto’s archief: Herman Zandhuis

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer