RCO Harlequins wint de zwaar bevochten derby tegen de Big Bulls

Na een aantal weken rust door de vorst, stond er vandaag weer een rugby wedstrijd op het programma. Na een goede trainingsweek mocht Harlequins het geleerde weer in praktijk brengen. Waar de Bulls een felle start maakte, had Harlequins een twijfelachtige start in de openingsfase. De Almeloers zaten er boven op en maakten een duidelijk statement. Toch was het Harlequins dat de overhand kreeg en na 25 minuten tot scoren kwam, 05 – 00. Het spel ging over en weer en voor elke meter werd hard geknokt. Met snoeiharde tackles van de Oldenzalers werd een tegenscore voorkomen. Hierdoor ging RCO Harlequins met een 05 – 00 voorsprong de rust in.

Tijdens de rust werden er een aantal belangrijke speerpunten besproken. RCO Harlequins moest gedisciplineerder en in een hoger tempo gaan spelen om van de Bulls te winnen. Ondanks al het harde werk, kwam Harlequins weinig in bal bezit en werd ze gedwongen te verdedigden. Na 60 minuten spelen wist de Bulls toch een gaatje te vinden in de Oldenzaalse verdediging, 05 – 05.

De spanning zat er goed in, maar met een aantal wisselingen bij de Harlequins werd de Bulls teruggezet op hun eigen helft. Het jonge Bulls team kreeg het zwaar te voortduren en moest ook noodgedwongen wisselspelers inbrengen. De fysieke strijd met Harlequins werd voor een aantal spelers van de Bulls te veel, waardoor de Oldenzalers steeds dichter bij de try line kwamen.

Vanuit een rommelige situatie was het de veteraan Rudy ter Grote (zijn laatste wedstijd als speler van het eerste team) die zorgde voor balbezit bij Harlequins, waaruit Maurice Lotgerink kon scoren. Met 10 – 05 op het scorebord bracht het eindsignaal bij vele aanwezige supporters een euforische ontlading teweeg. De Oldenzaalse rugbyers hebben zondag laten zien dat ze zowel mentaal als fysiek ijzersterk zijn en mede daarom dit seizoen nog steeds ongeslagen zijn.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer