SDO degradeert; SDO D1 kampioen

Afgelopen zaterdag speelde SDO haar laatste wedstrijd van het seizoen. Topploeg Achilles uit Almelo kwam op bezoek. Beide ploegen hadden belangen bij de winst vandaag, Achilles kon de punten goed gebruiken in de strijd om promotie en SDO kon degradatie voorkomen door de punten te pakken. Het vorige duel tussen de twee ploegen werd gewonnen door Achilles met 32-12. SDO wist dat het niet makkelijk zou worden, maar hoopte wel op een stunt.

In de beginfase van de wedstrijd wisten beide ploegen meteen tot scoren te komen, na een paar minuten stond het 1-1. Daarna was het Achilles dat een gaatje sloeg naar 1-5. SDO kon hier niet genoeg tegenover zetten. Via de tussenstand 2-6, liepen de bezoekers uit naar een 3-10 ruststand.

Na rust veranderde het spelbeeld niet. Achilles was de betere ploeg en dit was terug te zien in het scoreverloop. Na 10 minuten in de tweede helft was het 4-14. In het laatste deel van de wedstrijd herpakte SDO zich enigszins, maar kwam nooit meer in de buurt van de bezoekers. In de slotfase van de wedstrijd kreeg Margreet Nijboer een publiekswissel en een staande ovatie. Ze stopt tijdelijk met korfballen, maar hoopt volgend seizoen terug te keren. Eindstand SDO – Achilles 8-20. Door deze nederlaag is SDO nu officieel gedegradeerd uit de derde klasse.

SDO D1 kampioen

Afgelopen zaterdag speelde SDO D1 haar laatste wedstrijd van het zaalseizoen. Het was een erg belangrijk duel voor de Westerhaarders, want de ploeg was bij winst kampioen. De ploeg van Anno Sportel en Henk Jan Otten nam het thuis op in sporthal ‘De Klaampe’ tegen de nummer 3 van de competitie, Rigtersbleek D1. Vorige week speelden de twee teams ook tegen elkaar. Toen won SDO na een ware thriller, met 7-8. Het beloofde dus een spannende wedstrijd te worden.

Het vele publiek dat op de wedstrijd af was gekomen, zag dat de ploegen in de beginfase aan elkaar gewaagd waren. Na 5 minuten was het 1-1. Daarna nam SDO het heft in handen. De Oranjehemden gaven de Enschedeërs een lesje effectiviteit, de kansenverhouding was redelijk gelijk, maar SDO wist haar kansen af te ronden, en Rigtersbleek niet. Daardoor kon de thuisploeg uitlopen naar 4-1. In het laatste deel van de eerste helft vergrootte SDO D1 de voorsprong nog verder. Hierdoor kon de ploeg gaan rusten met de comfortabele tussenstand van 6-1.

In de rust werden de puntjes op de ‘i’ gezet door de coach, om te zorgen dat het kampioenschap binnen gehaald zou worden. Het strijdplan dat in de rust besproken was, werd goed uitgevoerd. Rigtersbleek wist wel meteen de 6-2 te maken, maar daarna was het SDO dat heer en meester was. De ploeg liep met goed spel uit naar 9-2. Dit was de beslissing in de wedstrijd. Rigtersbleek was niet meer bij machte om het gat te dichten. De Westerhaarders speelden als ware kampioenen. In het restant van de wedstrijd konden de SDO’ers lekker genieten van de sfeer in de sporthal.

Toen de scheidsrechter uiteindelijk affloot bij een 12-4 eindstand, barstte er een feestje los. SDO D1 was kampioen.