Silke Tulk wint Bol Fada Championships

Voor de tweede keer in haar klootschietcarriére heeft Silke Tulk de Bol Fada Championships op haar naam geschreven. In een direct duel met haar grootste concurrente Kelly Mallon (Ierland) won Tulk uiteindelijk met twee schoten voorsprong. Deze wedstrijd wordt jaarlijks gehouden tijdens het paasweekend in het Noord-Ierse Tassagh, onder de rook van Armagh. Tulk en haar team waren sinds donderdagavond in Noord-Ierland en hebben gisteren nog kunnen trainen op de wedstrijdbaan. De weg, circa 2 kilometer lang met bochten en veel hoogteverschillen, is een baan die Tulk wel ligt.

Ze begon de wedstrijd vandaag echter niet overtuigend en keek al snel tegen een achterstand van ongeveer 60 meter aan. Toen het bochtige gedeelte geweest was en de lange rechte stukken kwamen, kon ze terug in de wedstrijd komen. Met een paar ‘milers’ kon ze de leiding overnemen en deze stond ze hierna niet meer af. Op de finishlijn bedroeg de voorsprong twee schoten. Het is voor Tulk de tweede keer dat ze in Tassagh de wedstrijd wint. Eerder deed ze dit al in 2016, vlak voor het EK in eigen land.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer