Sportlust pakt volle winst in Zenderen

Met een stevige wind maar beginnende lentetemperaturen nam Sportlust Vroomshoop het zondag op tegen Zenderen. En dat was een wedstrijd geworden die er om ging, door de slechte start van Sportlust aan de tweede seizoenshelft. Maar in Zenderen zag het er voetballend in ieder geval weer goed uit voor de Vroomshopers en won uiteindelijk dik verdiend na een zinderende slotfase.

Sportlust zette meteen goed druk en speelde lekker fel. Met de hoeveelheid kansen die gecreëerd werden, maar niet verzilverd, leek het Ajax wel: een schot net over het doel door Lennard de Leeuw; een voorzet van Toon van Dam die Dinand Hankamp net niet kon bereiken; Dinand die recht tegenover de keeper stond en net naast schoof, Tim Spoor die eindigde op de voeten van de keeper; etc.…. Al met al kansen genoeg.

De eerste helft had Sportlust een overduidelijk veldoverwicht. Al duurde het 35 minuten voordat de eerste bevrijdende goal werd gescoord door Stefhan de Vries. Hij schoof van dichtbij binnen: 0-1. Kort daarna brak Tim Spoor door via de linkerflank en kopte de mee geslopen Jesper de Jager het tweede doelpunt binnen. Een fijne stand om de rust mee in te gaan.

Ook het begin van de 2e helft was goed van Sportlust. Binnen twee minuten na het begin van de tweede helft stuurde Jesper de Jager Toon van Dam richting de keeper. Toon van dam maakte het heel cool af met een prachtig boogje over de uitkomende keeper heen, die het nakijken had: 0-3. Dit kon niet meer mis gaan.

Maar ja, nooit te vroeg juichen. Trainer Ottenhof van Zenderen reageerde direct door er een spits bij de zetten. Sportlust paste zich hier niet op aan, ging verdedigend 1-op-1 spelen en gokte op de ruimte die er zou ontstaan. Er werd echter al snel door Zenderen een bal in het net getrapt, maar dit doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. ZV ging opportunistisch alle ballen op de spitsen gooien en daar op zoek naar de aansluitingstreffer. Dit leverde echter wel het gewenste resultaat op voor de thuisploeg. Al snel volgden enkele scrimmages in de defensie van Sportlust en dat leverde ZV in korte tijd twee doelpunten op, waarbij Sportlust onvoldoende alert was. Ineens was de stand 2-3. De thuisploeg geloofde er weer in.

 

Sportlust liet zich niet kennen en kwam weer beter in de wedstrijd. Er kwamen weer een paar mooie kansen, die wederom niet benut werden. Zenderen benutte een kwartier voor tijd wel een kans en wat leek op een gewonnen wedstrijd door Sportlust, werd ineens een gelijkspel: 3-3. Beide partijen bleven fanatiek voetballen, er werd van beide kanten flink geknokt voor de winst.

In de slotfase van de wedstrijd werden de ruimte en de kansen door Sportlust eindelijk wel benut. Toon van Dam had een prachtige voorzet op Dinand Hankamp (foto), die knap de bevrijdende 3-4 binnen kopte. Daarmee was ZV gebroken. Het was wachten op het eindsignaal, maar voordat de scheids af kon fluiten schoot Tim Spoor nog een bal binnen. Een verdiende winst en een mooie pot voor het publiek om naar te kijken, maar Sportlust had veel meer goals kunnen (of moeten) maken en liet zich onnodig van de wijs brengen. De veerkracht en werklust in de slotfase was echter uitstekend. De drie belangrijke punten zijn binnen en volgende week wacht de thuiswedstrijd tegen BVV Borne.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer