Sterk spelend Hulzense Boys krijgt met gelijkspel twee punten te weinig

Afgelopen zaterdag trad het eerste elftal van Hulzense Boys aan tegen IJVV uit IJsselmuiden. Met IJVV kreeg het een tegenstander van formaat op bezoek, aangezien de ploeg al het gehele jaar in de top van de ranglijst te vinden is en zelfs zicht heeft op de eerste plaats. De wedstrijd eerder dit jaar in IJsselmuiden eindigde in een 2-1 overwinning voor de thuisploeg.

Onder het genot van een prettig lentezonnetje begon Hulzense Boys sterk aan de wedstrijd. De ploeg had meer balbezit en met verzorgd voetbal werd de aanval gezocht. Tegenstander IJVV liet zich bij vlagen ook zien en beschikt over een gevaarlijke aanval. Toch heeft Hulzense Boys de touwtjes de eerste helft in handen en het lijkt wachten op een doelpunt. Spits Kardag ziet dit ook en hij roept naar de bank om in te grijpen, om onheil te voorkomen. Niet lang daarna krijgt Hulzense Boys ook een uitgelezen mogelijkheid om de voorsprong te pakken. Machiel van Keulen dribbelt het strafschopgebied in, passeert zijn tegenstander en wordt vervolgens gevloerd.

Scheidsrechter Huis in ’t Veld wijst resoluut naar de stip en aan Jorg Roetgerink de taak om de roodhemden op voorsprong te schieten. De strafschop wordt echter gekeerd door doelman Fix en ook in de rebound heeft hij een antwoord op de inzet van Jorg. Hulzense Boys lijkt niet aangeslagen, want de ploeg blijft goed spelen. Het krijgt enkele minuten na de gemiste strafschop een goede kans om alsnog op voorsprong te komen. Met een goede pass stuurt Sander Kamphuis aanvaller Marco ten Bolscher de diepte in. Met een prachtige voorzet bereikt hij Machiel van Keulen, maar de inzet van Machiel gaat van dichtbij net naast het doel. Wat later komt Hulzense Boys over de linkerkant gevaarlijk door, maar Sander Kamphuis kan de bal net niet voldoende raken om de stand op het scorebord te doen veranderen. Daardoor gingen de ploegen rusten met de brilstand, 0-0.

De supporters van Hulzense Boys hoopten dat het goede veldspel uit de eerste helft een vervolg zou krijgen in de tweede, met dien verstande dat er dan wel gescoord zou worden. De supporters uit IJsselmuiden, die met een supportersbus naar Sportpark Smidserve waren afgereisd, hoopten ongetwijfeld op een ander spelbeeld. In het begin van de tweede helft was het spel meer in evenwicht en de eerste mogelijkheid was voor de gasten. Een snelle aanval leverde gevaar op, maar de inzet van een IJVV’er ging via een verdediger van de thuisploeg net naast. Daarna was het de beurt aan Hulzense Boys. Machiel van Keulen werd in de diepte aangespeeld, maar zijn lob belandde op het doel van doelman Fix. Niet veel later kwam een prima aanval voor de voeten van Jordy Wolfkamp. Met een fraai steekballetje zette hij Marco ten Bolscher alleen voor de keeper. Marco schoot de bal direct op doel, maar de inzet ging enkele centimeters langs de verkeerde kant van de paal. Weer een paar minuten later ging ook een harde kopbal van Machiel van Keulen, op een voorzet van Danny Schoenmaker, naast. De bal leek er maar niet in te willen gaan.

Maar dan, een kwartier voor het einde van de wedstrijd. Danny Schoenmaker speelt op de rand van het strafschopgebied Sander Kamphuis in, die met een fraaie hakbal de bal verlengt. Danny is doorgelopen en met een bekeken schuiver weet hij de verdiende 1-0 voorsprong op het scorebord te zetten. Voor IJVV is dat het sein om aanvallender te gaan spelen en verdediger van den Bergh wordt doorgestuurd richting de aanval. De verdediging van Hulzense Boys staat echter goed, waardoor de wedstrijd op een 1-0 af leek te stevenen. Leek, want een paar minuten voor tijd had doelman Fix van IJVV een verre uittrap in huis. Verdediger Jorg Roetgerink wilde de bal afschermen zodat de bal over de achterlijn gaat. Op dat moment kreeg hij een klein duwtje, waardoor Jorg als het ware met de hand tegen de bal aangeduwd werd.

Scheidrechter Huis in ’t Veld was echter onverbiddelijk en legde de bal op de stip. Bij Hulzense Boys was men, op z’n zachtst gezegd, niet tevreden met deze beslissing. Zonder het duwtje was de bal gewoon over de achterlijn gerold. De arbiter zou later aangeven het duwtje inderdaad gezien te hebben, maar het niet zwaar genoeg te vinden voor een overtreding. Dat kan natuurlijk zo zijn, maar feit is wel dat zonder dit duwtje de bal niet op de hand van Jorg terecht was gekomen. De toegekende strafschop werd vervolgens keurig ingeschoten door Ozhan Kardag, 1-1. Kardag pakte vervolgens de bal snel uit het doel en Hulzense Boys leek kort even aangeslagen. Met een diepe bal werd spits Kardag namelijk de diepte ingestuurd. Hij schudde zijn tegenstander van zich af en kwam gevaarlijk het strafschopgebied in. De teruggelegde bal werd door invaller Sander Morren gelukkig hoog over geschoten, waardoor het duel eindigde in 1-1.

Hulzense Boys pakte dus slechts 1 punt en staat na zaterdag op de gedeelde 6e plaats. De ploeg heeft de laatste wedstrijden laten zien voetballend met de bovenste ploegen mee te kunnen komen. In de tweede periode heeft het nu 2 punten uit 2 wedstrijden. Daarin zijn dus wat punten verloren, maar aangezien veel ploegen dat al hebben is daarin nog van alles mogelijk. Aanstaande zaterdag speelt Hulzense Boys de lastige uitwedstrijd tegen DZSV uit Dinxperlo. De wedstrijd op Sportpark ’t Welink begint om 14:30 uur.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer