SV Bon Boys klimt na winst op MVV’29 naar de tweede plaats

De ploeg van Berthil ter Avest won zondag met ruimte cijfers de altijd lastige uitwedstrijd bij MVV’29 (2-5) en door het puntenverlies van Achilles’12 klom het ook nog eens naar de tweede plek op de ranglijst. Bon Boys begon prima aan de wedstrijd, het zat er fel op won de meeste duels en kreeg ook de eerste kansen. Terwijl het wachten was op de 0-1, viel de treffer vanuit het niets aan de andere kant.

Na een goede aanval over de rechterkant bij MVV, kwam de bal voor het doel terecht. Het leek een makkelijke vangbal voor Stefan Busschers, maar plots kwam de wind eronder waardoor de bal een onverwachte zwieper maakte en bij een vrijstaande speler van MVV viel: 1-0. Het was aan Stefan te danken dat MVV zelfs niet op een 2-0 voorsprong kwam. Wessel Witbreuk zorgde vlak voor rust voor de gelijkmaker, en met een fraaie indraaiende schuiver zorgde Martijn Richters ervoor dat het gevoel bij Bon Boys in de pauze plots heel anders was: 1-2.

Uiteindelijk werd het duel in een paar minuten tijd beslist. Als een soort van bliksemflits sloeg Bon Boys toe. Van 1-2 bij rust, was het opeens 1-5. Illustratief voor het spel van Bon Boys was de 1-3, waarbij er meteen druk was op de tegenstander en de bal werd veroverd. Wessel Witbreuk bekroonde die inzet met 1-3. Terwijl de echo van de stem de omroeper na de 1-3 nog niet eens was verdwenen, had Martijn Richters al twee keer zijn instinct als scherpschutter aangeboord: 1-4 en 1-5. En dat in een minuut tijd. Hoewel MVV meteen daarna nog wel de 2-5 scoorde, was de angel na een uur spelen uit de wedstrijd. MVV probeerde het nog wel, maar Bon Boys bleef vrij simpel overeind en bleef het 2-5.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer