SVZW gaat op bezoek bij het sterke SDV Barneveld

Zaterdag staat voor SVZW de uitwedstrijd tegen SDV Barneveld op het programma. Een tegenstander die bezig is aan een goede serie na de winterstop. SDV Barneveld degradeerde afgelopen seizoen uit de hoofdklasse. In Barneveld was het de bedoeling om dit seizoen mee spelen om de prijzen in de 1e klasse D. Voor de winterstop kwam er van dit voornemen niets terecht. Veel wedstrijden gingen verloren, en zodoende kwam SDV in het onderste gedeelte van de ranglijst terecht. Maar na de winterstop gaat het een stuk beter. SDV Barneveld is nog steeds ongeslagen en staat nu op de 6e plaats op de ranglijst. Theoretisch gezien kan de club nog in de nacompetitie terecht komen, maar dan moeten 6 tegenstanders SDV voorbij gaan.

Bij de Barnevelders zijn ze optimistisch na de overwinning van afgelopen zaterdag op FC Zutphen. In het wedstrijdverslag van deze match schrijft Tijmen van Ginkel dat hij verwacht dat SDV een rol kan gaan spelen in de strijd om de 3e periode titel. Ook doordat trainer Johan de Man de laatste weken over een bijna geheel fitte selectie kan beschikken. Tegen SVZW wil de thuisclub in elk geval winnen, want 24 maart is er de officiële opening van nieuwe SDV accommodatie.

SVZW gaat echter niet naar Barneveld om bij te dragen aan de feestvreugde. Afgelopen zaterdag werd er in Wierden, niet geheel verdiend, met 2-1 gewonnen van KHC. Een mooie start in de 3e periode. SVZW wil proberen om die periode binnen te halen. En dan is winst in de 1e wedstrijd een mooie start. Op 7 oktober was SDV te gast in Wierden. Een wedstrijd die we niet gauw zullen vergeten. In 10 minuten boog SVZW toen een 1-3 achterstand om in een 4-3 voorsprong. Daarbij zaten twee schitterende doelpunten van Deniz Shabaz (foto) en Ferdi ter Avest. Uiteindelijk eindigde de wedstrijd in 5-3.

SVZW weet dus dat SDV best wat in de mars heeft om het een tegenstander moeilijk te maken. Er zijn wat blessure gevallen in de 1e selectie. Robin de Jong kreeg zaterdag een rode kaart en zal dus geschorst zijn. De technische staf zal dus moeten puzzelen om tot een goede opstelling te komen. Maar de vervangers lieten zaterdag een goede indruk achter, en we gaan ervan uit dat dat deze wedstrijd ook het geval is. De wedstrijd op Sportpark ’Norschoten’ in Barneveld begint om 15:00 uur..

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer