SVZW op bezoek bij Nunspeet

Koning winter heeft het land weer verlaten, en dus is het nu weer de beurt aan koning voetbal. Voor SVZW staat de uitwedstrijd naar Nunspeet op programma. Nunspeet is een tegenstander waar je terdege rekening mee moet houden. Op dit moment staan ze op de 6e plaats op de ranglijst. Met 22 punten uit 15 wedstrijden. Er werden 6 wedstrijden gewonnen, 4 gelijk gespeeld en 5 wedstrijden verloren. De doelcijfers zijn ook veelzeggend. 20 doelpunten voor en 18 tegen. Bijna geen grote uitslagen zijn er te noteren bij Nunspeet.

De grootste nederlaag was de 3-1 nederlaag tegen DOS’37. Er is waren 2 overwinningen met 2 doelpunten verschil. Hieruit blijkt dat Nunspeet niet gemakkelijk wint, maar dat ze ook moeilijk te verslaan zijn. De ploeg is een hecht collectief met daarin een prominente plek voor topscoorder Henk Baum. Een speler die altijd loert op foutjes van de tegenstander om deze dan direct af te straffen. Dat was ook het geval tijdens de SVZW – Nunspeet op 4 november jl. Uitslag van deze wedstrijd was 1-2. Beide doelpunten van Nunspeet werden gescoord door Henk Baum.

Promoveren met een kampioenschap lijkt voor SVZW op dit moment ver weg. Na de thuisnederlaag tegen Hierden is de achterstand op koploper Flevo boys 5 punten. Dat is best veel, want Flevo Boys verspeeld bijna geen punten dit jaar. Dat wil overigens niet zeggen dat de ploeg van Philip Agteres (foto) zich gewonnen geeft. Zelf punten blijven pakken is het motto. Er is straks ook nog een 3e periodetitel te winnen. En ook Flevo Boys kan zomaar met een dip te maken krijgen. SVZW gaat dus zeker naar Nunspeet met de bedoeling daar te winnen. Ook om daarmee revanche te nemen voor de thuis nederlaag tegen Nunspeet.

Na de winterstop is het spel van SVZW wat wisselvallig. In elk geval is ook na de winterstop wel duidelijk dat je geen enkele tegenstander moet onderschatten in de 1e klasse D. Nunspeet is een moeilijk te kloppen ploeg. Maar wanneer iedereen bij SVZW datgene doet waar hij goed in is, dan is het best mogelijk om te winnen op sportpark de Wiltsangh in Nunspeet. De wedstrijd begint om 14:45 uur.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer