SVZW wil met een goed gevoel Pasen vieren

Zaterdag speelt SVZW thuis tegen DZC’68. Met een overwinning op zak smaken de paaseieren een stuk beter. Die overwinning moet dan behaalt worden op DZC’68 uit Doetinchem. Deze club promoveerde vorig seizoen naar de 1e klasse. Dat ze in een sterke klasse zijn terecht gekomen ervaren de spelers elke week. Op dit moment staat het elftal op de 12e plaats. Blijft dat zo, dan moet DZC’68 zich via de nacompetitie proberen om te handhaven. De onderlinge verschillen op de ranglijst zijn klein. Natuurlijk heeft DZC’68 alles nog in eigen hand, maar de spanning en druk zijn wel groot. Het voetbalt vanuit het collectief, het weet de kansen die ’t krijgt redelijk te benutten en ’t kan de focus op de wedstrijd in de meeste wedstrijden zo’n 90 minuten behouden”. Na de wedstrijd tegen DETO, die met 3-0 werd verloren, speelde DZC’68 afgelopen zaterdag tegen WHC. Die wedstrijd werd met 0-2 verloren En nu dus de wedstrijd tegen SVZW. Allemaal wedstrijden tegen de sterkste ploegen in de 1e klasse D. Op 18 november werd de heenwedstrijd gespeeld. SVZW won destijds met 1-2, een overwinning die moeizaam tot stand kwam.

SVZW wil graag een rol van betekenis spelen in de 3e periode. Dan moet je in elk geval de thuiswedstrijden winnen. Afgelopen zaterdag won SVZW met 1-4 bij SDV Barneveld. Gelet op de vele kansen had de score nog veel hoger kunnen uitvallen. Volgens trainer Philip Agteres (foto) ‘de mooiste zege van het seizoen”. SVZW heeft dit seizoen nog maar 3 wedstrijden verloren. Opvallend is wel dat het hier allemaal thuiswedstrijden betrof. Misschien ligt dat aan het feit dat tegenstanders SVZW in thuiswedstrijden het spel laten maken, en dan zelf uit snelle tegenaanvallen weten te scoren. Ook DCZ’68 zal deze strijdwijze gaan hanteren, want ze zullen in elk geval met 1 punt weer naar Doetinchem willen vertrekken. SVZW weet dus wat het te doen staan. Wel strijden voor de overwinning, maar zorgen dat de verdediging op orde blijft. Er waren de laatste weken wat blessure gevallen, maar zo langzamerhand sluiten de meeste spelers weer aan. Wanneer SVZW er in slaagt om het normale niveau te halen, dan moet een overwinning tegen DZC’68 mogelijk zijn. De wedstrijd begint om 14:30 uur.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer