Team Eurosped wint opnieuw Twentse derby

Voor de vierde keer op rij heeft Team Eurosped de Twentse volleybalderby van Springendal Set-Up’65 gewonnen. In Ootmarsum was de ploeg van Jan Berendsen met 2-3 de sterkste. De ploeg van Lesley de Jonge begon wel goed aan de wedstrijd in de kampioenspoule en nam door Kiki von Pieckartz een 2-0 voorsprong. Door een serveserie van Eline Gommans werd deze voorsprong echter al snel ongedaan gemaakt.

De ploeg uit Vroomshoop nam daarna het heft in handen en vond gaten in de blokkering van de tegenstandsters waardoor het uitliep naar 4-10 ondanks de time outs die De Jonge nam. Via de tussenstanden van 9-18 en 18-23 ging de eerste setwinst naar Eurosped met 18-25.

De tweede set werd vooral in de beginfase gekenmerkt door vele foute opslagen waardoor de teams elkaar weinig toegaven. Toch was het de thuisclub die heet eerste gaatje wist te slaan naar 14-10. Het werd zelfs 23-20 voor Set-Up’65 en niets leek een setwinst in de weg te staan. Een foute opslag, gevolgd door een passfout en twee scores aan de kant van Eurosped, bracht Eurosped op setpoint die door Knijff werd verzilverd.

In de derde set zette Set-Up’65 opnieuw aan en trok de lijn die in de tweede set was ingezet goed door. Via de tussenstanden van 12-7 en 18-10 trok de thuisclub dit keer wel aan het langste eind en won de derde set met 25-17. De thuisclub kreeg door deze setwinst het  gevoel dat er deze avond meer inzat en ging onverdroten door.

Tot 6-6 ging de strijd in de vierde set nog wel gelijk op, maar toen was het Set-Up’65 die de dienst ging uitmaken. Het sloeg een gat naar 12-6 en via 17-9 werd deze set ruim maar dik verdiend gewonnen met 25-12. In de alles beslissende set gingen beide ploegen lange tijd gelijk op, er werd bij de stand van 8-7 gewisseld, maar bij de stand van 13-13 zette Eline Gommans Eurosped op set en matchpoint. Een ultieme en slimme poging van Set-Up’65 speelster Inge Molendijk belandde echter buiten de lijnen waardoor de winst alsnog aan de neus van de thuisclub voorbij ging, waardoor het nog steeds op de eerste overwinning in de kampioenspoule wacht.

Foto’s: sportfoto-oost

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer