Terecht verlies DOS’37 tegen WHC

Met een temperatuur, die misschien wel 15 graden hoger was dan afgelopen week, werd de thuiswedstrijd tegen WHC afgewerkt. Het veld lag er ondanks de weersomstandigheden van de laatste weken redelijk bij, het was zwaar maar goed bespeelbaar. Voor WHC stond de 2e periodetitel op het spel en dit werd vanaf de aftrap duidelijk, de gasten domineerden het grootste deel van de wedstrijd en stapten aan het eind met een terechte 1-4 overwinning van het veld en pakten daarmee de begeerde 2e periodetitel.

De intentie van WHC was vanaf het begin goed zichtbaar. Nadat in de 7e minuut DOS voor eerst enigszins gevaarlijk was geweest met een kopbal die overging, nam WHC het heft in handen. Dit resulteerde in de 8e minuut in de 0-1 door Jelle Post van WHC. De gasten bleven de dominante partij, in de 14e minuut bracht Julian Bakker nog wel op knappe wijze redding, maar in de 18e minuut moest hij toch voor de tweede keer die middag een bal uit het net vissen, het is Mitchel Dijkhof die de 0-2 liet aantekenen. Slechts 3 minuten later, in de 21e minuut zorgde de tweede treffer van Jelle Post voor de 0-3 ruststand.

Beide teams begonnen de 2e helft ongewijzigd. WHC kon met de 0-3 voorsprong wat gas terug nemen en DOS probeerde om toch nog wat te maken van de middag. DOS wass dan ook gevaarlijker dan in de 1e helft en creëerde wat kansjes, hetgeen in de 65e minuut de 1-3 opleverde van Stef van der Velden. DOS gooide het nog meer op de aanval en was een paar keer dicht bij de 2-3. Melvin Kemp zag een balletje net naast de paal rollen en een fraaie kopbal van Bernd Bove werd onder de lat weggetikt door de keeper van WHC. Door het aanvalsspel van DOS ontstond er ook meer ruimte in de defensie en met een fraai uitgespeelde goal, de tweede voor Mitchel Dijkhof, werd in de 84e minuut de uiteindelijke eindstand van 1-4 bereikt en pakte WHC de 2e periode, hetgeen zowel op het veld als na afloop in de DOS-kantine uitbundig wordt gevierd.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer