Thomas Geerdinck wint de Marathon Cup in Amsterdam

Schaatser Thomas Geerdinck heeft zijn eerste marathonzege te pakken. De jonge Hengeloër won in Amsterdam de sprint van een kopgroep. In Enschede werd Geerdinck onlangs nog derde in de Marathon Cup.

Geerdinck maakte deel uit van een kopgroep van vijf schaatsers die in twee keer was ontstaan. Eerst pakten Jouri Klous en Mark van der Hulst een ronde en even later deden dat ook Thomas Geerdinck, Danny Stam en Henriek van Milligen. In de sprint bleek uiteindelijk Geerdinck de beste te zijn.

De 22-jarige schaatser is van origine een langebaanschaatser en gebruikt het marathonschaatsen als een soort training. “Maar als ik er eenmaal sta, wil ik ook zo hoog mogelijk eindigen en dat lukte nu wel. In Enschede kwam ik wel op het podium maar nummer één is toch wel mooier”.

Foto’s : Thomas/Marcel Geerdinck

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer