TOP verliest ook laatste wedstrijd; Rigtersbleek handhaaft zich

In de laatste speelronde van de zaalcompetitie speelde TOP de uitwedstrijd tegen Rigtersbleek uit Enschede. Voor TOP staat er al lange tijd niets meer op het spel omdat het al gedegradeerd is. Wel kon TOP er voor zorgen dat het niet met nul punten degradeert, door deze wedstrijd te winnen. Voor Rigtersbleek stond er wel degelijk wat op het spel, namelijk directe handhaving. Bij TOP mochten Linda Ballast en Imke Reekers hun basisdebuut bij TOP maken.

Beide ploegen begonnen de eerste aanvallen scherp door deze direct te verzilveren (1-1). Daarna bleek dat er bij Rigtersbleek toch wel enige spanning op de wedstrijd zat, omdat deze gewonnen moést worden. Foute keuzes werden gemaakt bij de ploeg uit Enschede en zo kon TOP uitlopen naar een 1-4 voorsprong. Deze achterstand voor Rigtersbleek leek echter de boel op scherp te zetten. Binnen een paar minuten werd het verschil weer teruggebracht naar één (4-5), waarna een time-out volgde aan de kant van TOP.

Zo goed als het ging bij TOP voor de time-out, zo slecht ging het erna. TOP liet Rigtersbleek helemaal in de wedstrijd komen door veel vrijeballen en eenvoudige doelpunten tegen te krijgen. TOP had veel moeite om tot scoren te komen en zo was de stand na twintig minuten 13-6 en leek de wedstrijd gespeeld. Beide ploegen scoorden voor rust nog twee keer en zo werd de ruststand 15-7.

Het begin in de tweede helft was voor TOP. Door twee snelle doelpunten werd de achterstand iets verkleind tot 15-9. Er kon echter weinig gedaan worden om Rigtersbleek van het scoren af te houden. Het kostte TOP veel moeite om te scoren, maar kreeg de doelpunten zelf makkelijk tegen. Zo stond het halverwege de tweede helft al 21-11 voor de ploeg uit Enschede. TOP bleef doorgaan maar kon de achterstand niet meer verkleinen. Rigtersbleek bleek gewoon een maatje te groot voor de ploeg van Gert Schorn. De eindstand werd bepaald op 30-18, waarbij Linda Ballast en Imke Reekers hun debuut mochten bekronen met enkele doelpunten.