TVC ’28 wint met vijfklapper moeiteloos van WSV

Onder prima weersomstandigheden werd om 14:00 afgetrapt op Sportpark de Grote Moat voor de wedstrijd TVC ’28 1 tegen WSV 1 uit Apeldoorn. De wedstrijd begon meteen met een kans aan beide kanten. In de tweede minuut kwam Stef Roelofs dreigend van links, zijn schot werd echter gekeerd. Twee minuten later kreeg Damian Schipper namens WSV de bal pardoes voor zijn voeten en kon vrij inschieten, maar keeper Ruud Hesselink wist zijn doel schoon te houden. In de 12e minuut was het raak voor TVC ’28. Stef Roelofs zag keeper Michiel Selhorst te ver voor zijn doel staan en schoot van een dikke 25 meter fantastisch raak: 1-0. Vanaf dit moment domineerde TVC ’28 de wedstrijd volledig. Okke Schepers, ingebracht voor de geblesseerd uitgevallen Mauro Plegt, krulde in de 20e minuut de bal op de lat, terwijl Jeffrey Huizinga amper vijf minuten later de bal in de korte hoek schoot maar geen doel trof.

Na een halfuur spelen gaf TVC ’28 meer gas en dat resulteerde in twee doelpunten in een minuut tijd. Okke Schepers werd diep gestuurd door Jeffrey Huizinga en maakte koelbloedig de 2-0, waarna Stef Roelofs een halve minuut later na een goede pass van aanvoerder Stefan Huiskes de bal fraai over de doelman heen wipte: 3-0. Na deze twee snelle doelpunten had TVC ’28 de smaak te pakken en creëerde meer kansen. In de 40e minuut kwam Stef Roelofs van links en gaf de bal na een uitstekende actie voor het doel, Stefan Huiskes trad aan voor het schot en zag de bal via de keeper op de lat belanden waardoor de 4-0 uitbleef. Een minuut later kwam deze stand alsnog op het scorebord. Kelvin Stopel plukte de bal knap uit de lucht en gaf de bal door op Okke Schepers, deze dacht geen moment na en knalde de bal snoeihard via de onderkant van de lat tegen de touwen.

De tweede helft begon zoals de eerste helft eindige: met een sterk overwicht voor de Tubbergenaren. In de 50e minuut nam Okke Schepers een vrije trap van de rechterkant. Deze vloog alles en iedereen voorbij en belandde prompt in het doel: 5-0. Hierna liet TVC ’28 de teugels vieren. WSV kon de energie echter niet meer opbrengen en bracht het elftal van Eric Lippold nauwelijks in gevaar. Toch incasseerde TVC ’28 in de 65e minuut een tegendoelpunt. Jeffrey van Amersfoort deed het eerste doelpunt van Stef Roelofs dunnetjes over en wist van een ruime 25 meter doelman Ruud Hesselink te verslaan.

Hierdoor werd TVC ’28 wakker geschud en creëerde weer kansen voor hun zesde van de middag. Linksback Joren Bosch kreeg een kans, maar zijn schot werd gepareerd. In de 78e minuut zette Stefan Huiskes een goede aanval op, zelf schoot hij echter over. Kansen van Niek Staarink en Tom Koelman belandden ook niet in het doel waardoor de wedstrijd geleidelijk dood begon te bloeden. In de laatste seconde van de wedstrijd toonde WSV nog veerkracht door een doelpunt van wederom Jeffrey van Amersfoort, waardoor na 90 minuten spelen afgefloten werd met een stand van 5-2.

Volgende week gaat TVC ’28 op bezoek bij Columbia uit Apeldoorn. Om 14:00 wordt afgetrapt op Sportpark De Winkewijert.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer