V.V. Den Ham nieuwe koploper

Onder bijzondere koude omstandigheden speelde Den Ham zaterdag de uitwedstijd tegen ZVV De Esch in Oldenzaal. Op het kunstgrasveld werd om 14.30 u. afgetrapt en binnen de 2 minuten lag de bal al achter de doelman van De Esch. Eerst was er een kans voor Den Ham uit een hoekschop die werd gepareerd door de doelman. Uit de scrimmage kwam de bal daarna voor de voeten van Tom Hallink die met een poeier vanaf 20 meter de doelman kansloos liet.

Een uitstekend begin dus voor Den Ham die de eerste helft pal tegen de venijnige oosten wind speelde. Het moet gezegd dat de ploeg van Jurgen Kok daar goed mee om wist te gaan. Het spel was de eerste helft niet van een al te best niveau, echter tot kansen kwam het bijna niet. De Esch was op het middenveld de betere ploeg, diepgang was echter iets wat niet voorkwam in het spel van De Esch.

Na de pauze speelde Den Ham met de straffe oostenwind in de rug en deed dat beduidend beter dan De Esch in de eerste helft. Louis Vijfhuizen had in de 46e minuut de 2-0 op de pantoffel , maar de doelman van De Esch wist met een uitstekende redding de 0-2 voorsprong voor Den Ham te voorkomen. Aan de andere kant behoedde Jeffrey Ekkel in de 52e minuut Den Ham voor de gelijkmaker. In de 73e minuut kwam Den Ham wel op de verdiende 0-2 voorsprong. Op rechts kwam Kevin Ruiterkamp in scoringspositie maar hij gaf de bal perfect voor een Thomas Remmink die de 0-2 kon scoren. Even daarna werd Thomas Remmink gewisseld voor Danny Laarman. Bij zijn eerste balcontact scoorde Danny de 0-3 na opnieuw een puike voorzet van Kevin Ruiterkamp.

Zes minuten later was het Danny Laarman die met een mooie steekpass Kevin Ruiterkamp in scoringspositie bracht, die de 0-4 op scoorde, waarmee de wedstrijd definitief gespeeld was.

Al met al wisten de Hammenaren beter om te gaan met de extreme weersomstandigheden en wonnen verdiend met 0-4. Helemaal feest werd het nadien toen bekend werd dat koploper DOS Kampen thuis met 1-5 de bietenbrug op ging tegen Sparta Enschede en Den Ham zo maar de nieuwe koploper is in de 2e klasse H.

Aanstaande zaterdag de topper op “de Rohorst” tussen Den Ham en DOS Kampen.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer