Voetbalverenigingen Tubbergen ondertekenen convenant Maatschappelijk Kader

Afgelopen woensdagavond heeft de voetbalraad het convenant Maatschappelijk Kader ondertekend. In dit convenant maken de voetbalverenigingen en de gemeente Tubbergen afspraken over de maatschappelijk bijdrage die de verenigingen leveren in Tubbergen. Het voetbal is groot in Tubbergen en de verenigingen zijn zich daarvan bewust. “We kunnen ons steentje bijdragen en dat gaat verder dan alleen bezig zijn met voetbal”, vertelt voorzitter van de voetbalraad Gerard Oude Lansink.

Voetbal is een belangrijke sport in de gemeente Tubbergen. Niet alleen voor het voetballen zelf, maar de verenigingen hebben ook een belangrijk aandeel in de samenleving. Het is een plek waar veel mensen samenkomen, voor een praatje, voor vrijwilligerswerk, of om betrokken te blijven bij de samenleving. De sport heeft een hoog sociaal karakter. Dit zag ook voorzitter van de voetbalraad Gerard Oude Lansink: “Er zijn veel mensen betrokken bij het voetbal in Tubbergen. Hierdoor weet je dat je ook een bijdrage kunt leveren aan de maatschappij en daarvoor voelden wij ons ook verantwoordelijk. Het is destijds begonnen bij het alcohol convenant. Na een inventarisatie en goede gesprekken met de gemeente, hebben we dit nu verder uitgebreid.” Thema’s die in het convenant Maatschappelijk Kader aan de orde komen zijn onder andere: openstellen van het sportpark voor verschillende doelgroepen, bieden van stageplekken, bewustwording van sociaal gedrag, opstarten van een vrijwilligerscommissie.

“Als je een groot bereik hebt is het ook handig hier op een positieve manier gebruik van te maken. De verenigingen zagen dat ook. We hebben goede gesprekken gevoerd en blijven ook betrokken bij de uitvoering van de activiteiten die in het convenant zijn genoemd. Juist doordat we hier gezamenlijk in optrekken maakt het sterk”, vertelt wethouder Roy de Witte. Naast de voetbalverenigingen zijn er nog vele andere (sport)verenigingen in Tubbergen. “Het verenigingsleven in Tubbergen is groot, dus uiteindelijk hopen we dat meer verenigingen zich hierbij aansluiten”, besluit de Witte.

De voetbalverenigingen die het convenant hebben getekend zijn: De Tukkers Albergen, M.V.V. ’29 Mariaparochie-Harbrinkhoek, Rkvv Stevo Geesteren, S.V. Vasse, TVC´28 Tubbergen, VCF´68 Fleringen, VV Langeveen, VV Manderveen en VV Reutum.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer