Voorbeschouwing 1/4 finale Tukker Cup

Maart roert z’n staart, maar februari kan er ook wat van. Afgelopen weekend werd het voetbal bij zowel GFC en Avanti Wilskracht op tijd afgelast, waardoor beide verenigingen besloten om de 1/4 finale te vervroegen naar afgelopen zondag. Nu de voorbeschouwingen en een nabeschouwing van de 1/4 finale Tukker Cup.

HSC ’21 (O23) – Excelsior ’31 (O21)

Na een simpele poulefase voor HSC ’21, hadden de Haaksbergenaren ook in de 1/8 finale geen probleem met KVV Losser. Met maar liefst 7-2 werden de oranje-zwarten verslagen, waardoor HSC ’21 doorstroomt naar de 1/4 finale van dit toernooi. Op eigen veld mogen ze het opnemen tegen de mede-talenten van Excelsior ’31. De jongelingen uit Rijssen hadden het in de 1/8 finale wat lastiger, maar speelden knap gelijk tegen DOS ’37. Uiteindelijk nam Excelsior ’31 de strafschoppen beter, waardoor ze zich kwartfinalist mogen noemen. De tukker Cup is met 3 beloften elftallen begonnen, maar uiteindelijk zal er maar 1 de halve finale halen. Wie dat wordt is eind deze maand bekend.

vv Twenthe – De Esch

vv Twenthe neemt het in de 1/4 finale thuis op tegen de Esch uit Oldenzaal. De gastheren uit Goor hadden het in de 1/8 finale vrij lastig, maar slaagden er uiteindelijk in om Juventa ’12 uit Wierden te verslaan met 2-3. Een spannende strijd tussen 2 derdeklassers, waar vv Twenthe aan het langste eind trok. De Esch had het een stuk gemakkelijker in de 1/8 finale. Thuis kregen ze Saasveldia op bezoek en met een 6-1 eindstand in het voordeel van de Esch, zullen ze als favoriet beginnen aan dit kwartfinale duel. Echter is vv Twenthe thuis moeilijk te verslaan, dus zal dit zeker een spannend duel worden.

GFC – Avanti Wilskracht (gespeeld)

Zoals gezegd is deze wedstrijd naar voren gehaald i.v.m. de weersomstandigheden en heeft Avanti Wilskracht zich geplaatst voor de 1/2 finale door met 2-3 van GFC Goor te winnen. De wedstrijd ging gelijk op, maar omdat GFC verzuimde de kansen af te maken zijn ze uitgeschakeld in de Tukker Cup. Avanti Wilskracht speelt op 1 mei in Hengevelde de 2e halve finale.

SDC ’12 – DETO

De JO19 junioren van SDC ’12 hebben er voor gezorgd dat het 1e zich mag melden in de 1/4 finale van de Tukker Cup. In Haaksbergen werden de leeftijdsgenoten van Bon Boys met 3-0 verslagen, waardoor er nu thuis gestreden mag worden tegen DETO. De ploeg uit Vriezenveen wist in de vorige ronde Eilermark te verslaan na strafschoppen. DETO kan als enige de eer uit Vriezenveen hoog houden, aangezien in de vorige ronde DOS ’37 door penalty’s is uitgeschakeld. Dit moeten ze dan doen op bezoek bij SDC ’12 wat als een zeer lastige klus kan worden ervaren. De koploper uit de 2e klasse wil maar al te graag stunten tegen de periodekampioen uit de 1e klasse.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer