Voorbeschouwingen overige wedstrijden eerste klasse D

Nu koning winter weer is vertrokken uit Nederland kunnen we verder gaan met voetballen. Gelukkig maar, want is er is genoeg te beleven in de 1e klasse D. Zowel boven als onderin is er nog niets beslist. Wel heeft Flevo Boys een mooie voorsprong op de 1e plek. En voor FC Zutphen en Vroomshoopse Boys ziet er op dit moment niet goed uit. Maar er zijn nog heel wat wedstrijden te spelen, en dus ook nog voldoende punten te halen.

FC Zutphen – Flevo Boys

Is dit de wedstrijd tussen klein duimpje en de reus? Dat is natuurlijk zwaar overdreven, maar feit is wel dat FC Zutphen het enorm moeilijk heeft in de 1e klasse D. Flevo Boys is de trotse koploper die nog geen enkele wedstrijd verloor. En dus ook de grootste kanshebber op het kampioenschap. Natuurlijk zal FC Zutphen proberen om punten te halen, maar Flevo Boys is zoveel sterker dat de punten voor de koploper zijn.

ASV Dronten – Vroomshoopse Boys

ASV Dronten staat nu mooi in het linker rijtje, en wil daar ook graag blijven. Nog een paar goede overwinningen en dan komt ASV niet meer in degradatie zorgen. Vroomshoopse Boys heeft nu veel degradatie stress. De ploeg staat onderaan, en het lijkt erop dat er alleen nog handhaving via de nacompetitie inzit. Met alle respect voor Vroomshoopse Boys, maar punten halen gaat niet lukken deze speelronde.

DOS’37 – WHC

Bij DOS’37 is het ook wat onrustig. Sinds bekend is geworden dat de trainer moet vertrekken vallen de resultaten tegen. DOS’37 heeft nog wel wat punten nodig om klasse behoud veilig te stellen. WHC is de ploeg in vorm. De laatste 7 competitiewedstrijden zijn allemaal gewonnen. DOS’37 lijkt niet bij machte om de reeks overwinningen van WHC te stoppen.

DZC’68 – Hierden

Een heel belangrijke wedstrijd voor deze tegenstanders. Want allebei kunnen ze de punten heel goed in gebruiken in hun strijd om handhaving in de 1e klasse. DZC’68 en Hierden zijn dit seizoen voor het eerst actief in de 1e klasse. Ze willen dat verblijf allebei graag verlengen. De voorspelling is een gelijkspel, en daar schieten beide ploegen niet veel mee op.

Go Ahead Kampen – SDV Barneveld

Gelet op de ambities staan deze clubs veel te laag op de ranglijst. Bij Go Ahead is men van mening dat de club minimaal 1e klasse moet spelen. Bij SDV Barneveld denkt men er precies hetzelfde over. Maar op dit moment moeten beiden alle zeilen bijzetten om zich te handhaven. De druk is groot in deze wedstrijd. SDV Barneveld lijkt iets beter in vorm en dus gaan zijn met 3 hele belangrijke punten weer vertrekken uit Kampen.

KHC – DETO Twenterand

KHC is thuis ijzersterk. Het elftal is een hecht collectief dat vooral thuis ontzettend moeilijk te kloppen is. DETO is bezig aan heel goed seizoen. Na de winterstop werden er wel een paar wedstrijden verloren, maar dat was tegen Flevo Boys en WHC. Dat kan gebeuren. Nu dus tijd om weer eens te winnen. KHC is in staat om het DETO heel moeilijk te maken, dat bleek ook wel bij de wedstrijd in Vriezenveen. Toch geeft de aanvallende sterkte van DETO de doorslag.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer