Voorbeschouwingen overige wedstrijden eerste klasse D

Komende zaterdag staat speelronde 18 op het programma. Dit is de eerste wedstrijd in de strijd om de derde periode. DETO en WHC hebben al een periodetitel op zak. Spannend wie de laatste periode titel gaat winnen. Ook heel spannend is de strijd om handhaving. De nummers 6 tot en met 14 kunnen allemaal nog in de nacompetitie terecht komen. Al is het gat tussen Vroomshoopse Boys en FC Zutphen en de veilige 11e plek wel erg groot geworden. Er komen dus nog spannende weken aan in de 1e klasse D. Gelukkig maar, want dat maakt het nog mooier om deze klasse te volgen.

Flevo Boys – ASV Dronten

De polderderby in de 1e klasse D. Flevo Boys is de ongeslagen koploper. Elke week tonen zij dat ze het beste team hebben. ASV Dronten begint na de resultaten van de laatste weken naar boven te kijken op de ranglijst. Zij zullen ongetwijfeld proberen om Flevo Boys te verslaan. Wat is mooier dan winnen in derby. Vaak gebeuren onverwachte dingen in dit soort wedstrijden, dus een uitslag voorspellen is heel lastig. Flevo Boys verslaan lijkt voor ASV ook heel moeilijk, maar een gelijkspel moet wel mogelijk zijn.

DETO Twenterand – DZC’68

DETO heeft de 1e periodetitel al op zak, maar wil ook nog lang meestrijden om het kampioenschap. Dan is het zaak om thuiswedstrijden in elk geval te winnen. DZC’68 deed afgelopen zaterdag goede zaken door te winnen van Hierden. Hierdoor steeg DCZ’68 op de ranglijst ten koste van de tegenstander. De bezoekers zullen in elk geval voor een puntje komen in Vriezenveen. DETO is thuis echter wel een maatje te groot, en dus zijn de punten voor de gastheren.

Hierden – Nunspeet

Ook hier is sprake van de derby. De belangen zijn groot in deze wedstrijd. Beide ploegen hebben de punten hard nodig om wat meer lucht te krijgen op de ranglijst. Dat geldt helemaal voor de thuisclub. Het verlies zaterdag tegen DCZ’68 was dan ook een dure nederlaag. Nunspeet verloor zaterdag ook en heeft wel meer afstand van de onderste ploegen, maar het is nog niet veilig. Hierden heeft de punten het hardst nodig, en zal daarnaast deze derby thuis niet willen verliezen. Nunspeet heeft een goed team dat in staat moet zijn om te winnen in Hierden.

SDV Barneveld – FC Zutphen

Deze beide ploegen hebben de punten ook hard nodig in de strijd om lijfsbehoud. De thuisclub is na de winterstop wel goed bezig. Er zijn al de nodige punten binnengehaald. Dat laatste geldt niet voor FC Zutphen. Zij staan maar 1 puntje voor op de nummer laatst. Het lijkt erop dat nacompetitie het hoogst haalbare is voor de bezoekers. SDV Barneveld wil meer afstand van de onderste plaatsen. Winnen van FC Zutphen moet lukken voor de thuisclub. Hierdoor is weer wat meer lucht op de ranglijst. FC Zutphen blijft door de nederlaag in zwaar weer.

Vroomshoopse Boys – DOS’37

De derde derby van deze speelronde. Het gaat hier zelfs om een gemeentelijke derby. Voor Vroomshoopse Boys is het alarm fase 1 op de ranglijst. Er moeten punten gepakt worden, anders is degradatie niet te vermijden. DOS’37 staat er wel wat beter voor, maar veilig is de club nog lang niet. Winnen bij de buren is altijd mooi, maar deze overwinning zal voelen als 6 punten voor de bezoekers. Vroomshoopse Boys zal ook deze wedstrijd weer voor 100% de strijd aangaan, maar DOS’37 moet in staat zijn om deze wedstrijd te winnen.

WHC – Go Ahead Kampen

Flevo Boys is dan wel de koploper in de 1e klasse D, het team dat de beste indruk achterlaat is op dit moment WHC. Alleen maar overwinningen de laatste weken. Hierdoor werd afgelopen zaterdag de 2e periode titel ook terecht gewonnen door WHC. Go Ahead heeft heel andere belangen deze wedstrijd. Punten moeten er gehaald worden, anders komt Go Ahead in de nacompetitie om handhaving terecht. De thuisclub is een dermate goede vorm, dat Go Ahead geen kans krijgt om in deze wedstijd punten te halen.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer