Voorbeschouwingen overige wedstrijden eerste klasse D

Zaterdag staat wedstrijd ronde 20 op het programma. Ook in deze ronde staan er weer vele belangen op het spel. Voor het kampioenschap zijn nog drie ploegen in de race, al heeft Flevo Boys wel een comfortabele voorsprong op SVZW en WHC. De strijd om rechtstreekse degradatie zal gaan tussen Vroomshoopse Boys en FC Zutphen. Maar de club die eindigt op de 12e plaats zal zich ook moeten handhaven via de nacompetitie. Op die 12e plaats staat nu DCZ’68 met 19 punten. ASV Dronten staat op de 5e plaats met 25 punten. Een gat van 6 punten. Er staan nog 8 wedstrijden op het programma. In theorie kunnen nog 8 ploegen op de 12e plek terecht komen. dat is misschien wat overdreven, maar de strijd gaat wel tussen 6 ploegen. Want het verschil is maar 3 punten. Enorm spannend dus. Zaterdag zijn er vast ook verrassende uitslagen te noteren. Want in deze klasse kan iedereen van iedereen winnen.

WHC – KHC

WHC is de ploeg in vorm. Daarvan is de 2e periodetitel het bewijs. Maar WHC blijft doorgaan met winnen. Er is nog een kleine kans dat ze koploper Flevo Boys kunnen achterhalen. KHC stond een paar weken geleden nog mooi in de middenmoot. Maar na 2 nederlagen op rij is de club afgezakt naar de 10e plaats. En dus moeten er punten bijkomen om niet in de nacompetitie terecht te komen. In Kampen verloor WHC nog met 3-1 van KHC. Die uitslag zou zo maar weer op de borden kunnen staan. M.a.w. winst voor WHC is de voorspelling.

ASV Dronten – FC Zutphen

ASV Dronten staat op de 5e plaats. Klimmen naar de 4e plaats lukt niet meer. Maar de club moet nog wel een paar punten halen, om het seizoen zorgeloos te kunnen eindigen. FC Zutphen won zaterdag met 1-0 van DETO. En liet in die wedstrijd goed voetbal zien. Hierdoor reist de club met een goed gevoel af naar Dronten. Een bewijs dat ze de strijd om handhaving nog niet hebben opgegeven. Met een 1 punt vertrekken naar Zutphen moet mogelijk zijn.

DETO Twenterand – Go Ahead Kampen

Zaterdag verloor DETO bij hekkensluiter FC Zutphen met 1-0. Volgens het eigen verslag van DETO is de achtervolging op koploper Flevo Boys voor DETO ten einde. Negen punten is te veel om nog in te halen de komende wedstrijden. DETO gaat zich nu richten op de nacompetitie om promotie. Maar dat wil niet zeggen dat ze nu alle wedstrijden laten lopen. Go Ahead Kampen deed zaterdag goede zaken op de ranglijst door thuis te winnen met 3-0 van Hierden. Maar daarmee is de club nog niet uit de problemen. Winnen in Vriezenveen zal zeker het doel zijn. DETO wil zich voor de eigen supporters revancheren voor de nederlaag tegen FC Zutphen, en gaat deze wedstrijd winnen.

Flevo Boys – DOS’37

Flevo Boys staat bovenaan en wil dat ook blijven. De voorsprong op SVZW is 5 punten, dus een nederlaag hoeft nog niet direct desastreus te zijn, maar dan wordt de druk voor Flevo Boys wel groter. DOS’37 speelde in Vriezenveen gelijk tegen Flevo Boys. En daardoor verspeelde Flevo Boys de 1e periode titel. DOS’37 heeft nog wel punten nodig om het seizoen goed af te kunnen sluiten. Flevo Boys is een uitstekend elftal dat deze wedstrijd tegen DOS’37 winnend gaat afsluiten.

Hierden – SDV Barneveld

In deze wedstrijd zijn de belangen groot. Klimmen naar de middenmoot of in de problemen blijven daar gaat het om. Hierden heeft het moeilijk, maar weet soms tegenstanders wel te verrassen. SDV Barneveld verloor zaterdag kansloos van SVZW. Om niet verder af te zakken heeft de club nog wel punten nodig. Hierden zal proberen om deze wedstrijd te winnen, maar SDVB is in staat om de drie punten mee te nemen naar Barneveld.

Vroomshoopse Boys – Nunspeet

De thuisclub speelde zaterdag een prima wedstrijd en won dan ook dik verdiend met 0-3 bij KHC. Doordat FC Zutphen ook won, bleef deze club in de buurt van Vroomshoopse Boys. Maar de Boys hebben veel vertrouwen geput uit deze overwinning. Nunspeet stond heel lang op de 5e plaats, maar na de winterstop is de klad erin gekomen bij Nunspeet. De laatste 4 competitiewedstrijden werden allemaal verloren. Ook Nunspeet moet dus op gaan passen. In een spannende wedstrijd trekt Vroomshoopse Boys aan het langste eind. Drie punten erbij voor de thuisclub.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer