Vrij baan ZC Losser H1 richting het kampioenschap

Na een enerverende overwinning op VZ&PC vorige week, moest Losser Heren 1 het opnemen tegen ZPC Livo H3 in Varsseveld. Losser leek in het begin van de wedstrijd veel moeite te hebben met Livo, maar in het vierde kwart walste Losser over Livo heen. Tegelijkertijd speelde concurrent DWV H1 in Doesburg tegen het Ravijn. Bij puntenverlies van DWV en winst van Losser, zou Losser na dit weekend de nieuwe koploper zijn. En zo geschiedde; DWV verspeelde in eigen huis een 3-0 voorsprong, waardoor Losser twee wedstrijden voor het einde aan kop gaat en alles in eigen hand heeft.

De wedstrijd begon, zoals wel vaker dit seizoen, niet al te goed voor Losser. Losser gaf achterin veel ruimte weg en Livo wist hier binnen anderhalve minuut van te profiteren, 1-0. Losser wist het eerste kwart makkelijk hun midvoor te vinden, dit zorgde er mede voor dat Losser twintig seconden na het tegendoelpunt de 1-1 al had gemaakt. Livo schrok niet van de gelijkmaker en wist veel kansen te creëren door de ruimte die door de Losserse verdediging werd geschonken. Uiteindelijk kwam Livo op een 2-1 voorsprong door een afstandsschot. Losser kreeg na de 2-1 meer tijd en ruimte om de aanval op te zetten. Dit zorgde ervoor dat de midvoor van Losser nog makkelijker gevonden werd en vlak voor het einde van het eerste kwart nog twee keer wist te scoren, waardoor het eerste kwart eindigde met een stand van 2-3.

Het tweede kwart begon opnieuw niet al te fortuinlijk voor Losser: een discutabele strafworp werd toegekend aan Livo, welke onberispelijk werd benut. De hoge pres van Losser zorgde ervoor dat Livo een stuk minder kansen creëerde dan in het eerste kwart. Daarentegen zat er tijdens het tweede kwart wat zand in de motor van de Losserse aanval; er waren veel foute passes, waardoor er weinig tempo werd gemaakt en de defensie van Livo niet kon worden gebroken. Livo wist na balverlies van Losser snel om te schakelen en zo te scoren, 4-3. Dit was tevens de tussenstand na het tweede kwart.

In het derde kwart leek Losser een stuk scherper en feller. Er werden veel kansen gecreëerd, maar het ontbrak Losser aan geluk om in het begin van het kwart de gelijkmaker te maken. Na ruim twee en halve minuut in het derde kwart scoorde Losser de 4-4 door een fantastisch afstandsschot. Losser ging na de gelijkmaker opnieuw vol in de aanval en na het raken van paal en lat scoorde Losser een paar seconden voor het einde van het derde kwart de 4-5 door een van richting veranderd afstandsschot.

In het vierde kwart bleek de defensie van Livo snel gebroken. Al na een halve minuut scoorde Losser de 4-6. Livo gaf na dit doelpunt nauwelijks tegengas meer, waardoor Losser nog vier keer kon scoren. Dit resulteerde in een einduitslag van 4-10.

Zondag 8 april 20:30 uur speelt Losser in Doetinchem tegen NDD.

Periode standen: 2-3, 4-3 en 4-5. Doelpuntenmakers Losser: Matijs Vaneker (3), Joeri Wigger (3), Eric de Vries (2) en Felix Huke (2).