Vrijdagavond zaalvoetbaltopper tussen Excelsior’31 en ZVV Twente

Voor de zaalvoetballers van Excelsior’31 wacht komende vrijdag een zware kluif. In thuishaven Sporthal de Reggehal in Rijssen speelt het om 21.00 uur tegen ZVV Twente. Beide teams staan op een gedeelde derde plaats in de landelijke Topklasse, met twee en drie verliespunten achterstand op de nummers één en twee.

De Rijssense formatie stond er voor de winterstop goed voor, maar direct na de winterstop kwam de klad er in. Waar de concurrenten bleven winnen, incasseerden de rood witten drie nederlagen op rij. Het kampioenschap leek verkeken, maar nu Excelsior’31 de weg naar boven heeft teruggevonden en de concurrenten punten gingen morsen, zijn de Rijssenaren terug in de titelrace.


Mede te danken aan Sporting Harderwijk. Het team uit Harderwijk versloeg twee weken geleden koploper IFC, vrijdag speelde het gelijk tegen ZVV Ede en afgelopen maandag won het bij ZVV Twente. De Harderwijkers doen hierdoor goede zaken in de tweede periode, maar lijken te laat op stoom om mee te spelen om de titel.

Excelsior’31 heeft echter niets in eigen hand, maar het feit blijft wel dat het vrijdag hoe dan ook zal moeten winnen van ZVV Twente. Ditzelfde geldt ook voor de tegenstander. Saillant detail is dat de nummers één (IFC Zwolle) en twee (ZVV Ede) het aanstaande vrijdag ook tegen elkaar gaan opnemen, waardoor het vrijdag een spannende dag gaat worden in de Topklasse.

Met in totaal twintig speelrondes, is de stand aan kop in de Topklasse als volgt: 1. IFC Zwolle 17-38, 2. ZVV Ede 16-34, 3. ZVV Twente 16-32, 4. Excelsior’31 16-32, 5. Sporting Harderwijk 17-32.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer