VV Oldenzaal opnieuw te sterk voor De Tukkers

In de zondag 3e klasse A wist Oldenzaal opnieuw te winnen van De Tukkers. De Albergenaren speelden een slechte wedstrijd en verloren terecht met 3-1. De thuisploeg kreeg de eerste mogelijkheid van de wedstrijd. Een laag schot vanaf een meter of 25 werd gekeerd door doelman Sander Kemperink. In de 16e minuut was Oldenzaal wel doeltreffend. Een voorzet vanaf de rechterkant werd door Oscar van der Maas bij de tweede paal binnengeschoten: 1-0.

De Tukkers had tweemaal toe door foute passing in de defensie van de Oldenzalers de gelijkmaker moeten maken. Typerend voor deze wedstrijd ontbrak het aan scherpte en liet De Tukkers deze kansen onbenut. Oldenzaal was wel bij de les en scoorde na een half uur spelen de 2-0. Het schot van Kevin Winkelhuis ging via de doelman en een verdediger van de zwart-witten in het doel. In de slotminuut raakte de thuisploeg uit een indraaiende vrije trap nog de paal.

De Tukkers kreeg in het begin van de tweede helft een paar kleine mogelijkheden. Stijn Boswerger schoot net naast en Joep Egberink zag zijn inzet gekeerd worden door de doelman. De Albergenaren brachten Stef Gortemaker en Tymo Schär in de ploeg (beide debutanten) om opzoek te gaan naar de aansluitingstreffer. De enige grote kans om deze treffer te maken kwam pas 10 minuten voor het einde van de wedstrijd. De doelman redde op een schot van Kjell Huisman en de rebound werd geblokt door een verdediger.

Oldenzaal besliste het duel definitief 5 minuten voor tijd. Een lange bal viel over de verdediging van De Tukkers. Niek Bosma ging om de doelman en maakte de 3-0. Marco Stege scoorde namens De Tukkers nog de eretreffer. Een prachtige vrije trap van Joep Egberink raakte de paal en Stege wist de rebound van dichtbij binnen te werken: 3-1.

Aanstaande zondag speelt De Tukkers een thuiswedstrijd tegen Juventa’12 1. Aftrap is om 14:00 uur.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer