Waterpoloërs OZ&PC winnen het belangrijke duel van directe concurrent VZC

In de top van de Eerste klasse stond wederom een topper op het programma, tussen OZ&PC heren 1 en VZC heren 1. Het verschil voorafgaand aan het duel waren drie punten in het voordeel van Veenendaal. Na een spannende wedstrijd kon de ploeg van coach Tom Middeljans drie belangrijke punten bijschrijven, in de strijd om promotie naar de Eredivisie.

In zwembad Vondersweijde startte OZ&PC niet heel goed en keek snel tegen een achterstand aan, maar herpakte zich in de tweede periode snel. Het bleef spannend en toch wist de Oldenzaalse ploeg met een 9-7 voorsprong de rust in te gaan. Na de pauze wist de thuisploeg de marge op twee doelpunten te behouden. In de vierde periode wist OZ&PC een gat te slaan en werd VZC gekraakt. Een verdiende 17-12 kwam op het scorebord te staan.

De strijd om promotie naar de Eredivisie is in volle gang en alleen de nummer twee van de Eerste klasse heeft recht op een promotie/degradatie wedstrijd. De Oldenzaalse waterpoloploeg staat nu vierde, met het zelfde aantal punten (40) als nummer 3 Veenendaal. Boven hen staan ZV De Zaan met 52 punten en PSV Eindhoven met 42 punten, dat wel een wedstrijd meer gespeeld heeft.

Periode standen: 5-7, 4-0, 3-3, 5-2.  Scores OZ&PC: Maik Slot 4x, Joey ten Doeschot 4x, Niek van der Molen 3x, Rens van Amelsvoort 2x, Ton wigger 2x, Mike van Puffelen en Koen Neef beide 1x.

Foto’s : Herman Zandhuis

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer