Zakelijke overwinning TVC’28 op ATC’65

Op Sportpark Slangenbeek in Hengelo had TVC ’28 het eerste halfuur moeite met ATC’65. Waar de thuiswedstrijd destijds gemakkelijk gewonnen werd met een stand van 6 tegen 1, liet ATC’65 zich in de return van zijn goede kant zien met goed opportunistisch voetbal. De ploeg uit Hengelo wist het lichte overwicht echter niet om te zetten tot kansen. De eerste echte kans van TVC ’28 onstond na een halfuur uit een kans van ATC’65. Een goede aanval werd net buiten de zestien meter goed binnengeschoten, maar keeper Ruud Hesselink hield deze inzet er knap uit.

Vervolgens had de doelman meteen oog voor aanvaller Okke Schepers, die hij met een lange trap wist te bereiken. Deze kopte door op Stef Roelofs, die knap de keeper voorbij wist te spelen en tekende voor 0-1 in het voordeel van de Tubbergernaren. Hierna werd er vrijwel niets meer gecreëerd en gingen de spelers rusten bij een stand van 0-1.

De tweede helft begon met een offensief van TVC ’28. De ploeg van Eric Lippold (foto) was met een duidelijke boodschap de kleedkamer uitgestuurd: snel de 0-2 maken. Dit lukte. Na een kleine 10 minuten wist Jeffrey Huizinga met een voorzet van rechts de bal op het hoofd te leggen van Tom Koelman, die beheerst in de verre hoek raak knikte: 0-2. Na het tweede doelpunt werd het een wedstrijd met een voetballend ATC’65 dat nauwelijks tot geen kansen wist te creëren en een terughoudend TVC ’28 dat gevaarlijk werd uit de counter.

De ingevallen Mick Schlepper kwam goed op van rechts, gaf de bal aan Stef Roelofs en zag de bal tegen de keeper aangeschoten worden, waarna hij zelf op een haar na de rebound naast de goal zag rollen. Aan de andere kant werd ATC’65 nog gevaarlijk door een bal via de lat over het doel te werken en een paar dreigende voorzetten af te leveren die net niet de juiste kleur wisten te vinden. Zodoende bloedde de wedstrijd dood en wist TVC ’28 de resterende minuten zakelijk uit te voetballen.

 Volgende week speelt TVC ’28 1 op Paaszaterdag thuis tegen Bon Boys 1. De wedstrijd zal beginnen om 18:30 op Sportpark de Grote Moat.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer