De Zweef kansloos bij Schalkhaar

De Zweef had bij en tegen Schalkhaar niets in te brengen. Natuurlijk, na 3 minuten al stond de blauwwitte treffer op het scorebord. Daarna was het wel zo’n beetje over en uit voor De Zweef. Schalkhaar speelde opportunistisch voetbal. Niet mooi en technisch, maar met veel man achter de bal en met strakke ballen naar voren in de hoop via de vleugels of rechtstreeks de spitsen te bereiken.

De eerste helft maakte de thuisploeg gelijk, maar strafte De Zweef in de tweede helft af. De ploeg had daarbij hulp van een spits waarvan zelf Boris Vermeulen niet kon winnen. Zo sterk. Maar dat niet alleen; De Zweef verloor bijna alle duels en kwam er ook bij afvallende ballen niet aan te pas. Enig gevaar kwam nog toen ver in de tweede helft Dennis van der Lely mocht invallen en zorgde voor reuring in de Zweef-aanval.

Ruben Hendriks kreeg kort na het begin de bal en gaf een hoge voorzet richting Schalkhaardoel. Daar stond Nick Snellink en die tikte de bal met de punt van de schoen naast de onnodig uitgelopen keeper in het net. Feest en 0-1. Iedereen zag het wel zitten, maar dat was snel over, want het werd een saaie vertoning.

De Zweef kon niet meer in het vijandelijke strafschopgebied komen. Schalkhaar overigens ook niet. Na een kwartier moest Thijs Kemperman zich geblesseerd laten vervangen door Jacco ten Hove. Even later kwam de gelijkmaker nadat Thomas Vermeulen onder de bal door kopte en Schalkhaar gemakkelijk de uitgelopen Denny Hoogenkamp kon passeren: 1-1.

Na rust kwam De Zweef al snel onder druk te staan. Hoe Anton Wennemers ook schreeuwde, hij kreeg het spel niet op de wagen. Bij een aanval over links werd de verdediging uitgespeeld, keurig breed gelegd en ongehinderd ingetikt: 2-1. Mooie aanval. Bij deze stand kwam Dennis van der Lely voor Daniel Jannink.

Zoals gezegd, iets meer reuring in de Zweefaanval, maar dat betekende niet dat het achterin ook beter ging. Daar ging het weer fout. Het gevolg was een simpele doorloopbal en een diagonaal schot dat in het net verdween: 3-1. Een kwartier voor tijd kon de verdediging niets anders doen dan de op kracht doorgebroken Schalkhaarspits naar de grond werken. Jammer genoeg binnen de 16 meter met dus een penalty tot gevolg. Geen grijpen aan: 4-1. Roy ten Dam kreeg nog speelminuten voor Ruben Hendriks.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer