Zwart Wit verliest bij hervatting veldcompetitie van koploper EKC Nääs

Zwart Wit is de hervatting van de veldcompetitie begonnen met een nederlaag. Op bezoek bij EKC Nääs uit Enschede, kwamen de Deldenaren niet verder dan een 23-19 stand en verloren hiermee terecht van de huidige koploper. Gezien de stand op de ranglijst, waarbij EKC Naas als koploper genoteerd stond, zouden de Deldenaren een zware middag krijgen. Ondanks een goed verlopen zaalseizoen voor de zwart witte formatie, hadden zij het vanaf het begin lastig tegen een fel spelend EKC.

Vanaf het begin af aan hielden zij druk op de aanval van de Deldenaren en streden zij voor elke bal en elk duel. Enigszins onder de indruk van deze manier van spelen, maakten de Deldenaren m.n. in de eerste helft veel persoonlijke fouten. Hierdoor kon Nääs snel profiteren en na een 2-1 tussenstand kon de thuisclub weglopen naar een 7-2 voorsprong. Ondanks verwoede pogingen ten spijt, bleef dit gat de gehele eerste helft op het scorebord en werd met een 14-9 tussenstand de rust bereikt.

Na de thee bracht Zwart Wit beduidend meer agressie en felheid in het spel en konden zij qua spelbeeld wat terug doen. Maar de persoonlijke fouten bleven, welke genadeloos werden afgestraft. Ondanks dat het qua kansen gelijk op ging, kon Zwart Wit weinig verandering brengen in de stand en halverwege de tweede helft was het gat nog steeds 5 punten, 17-12.

Pas bij een stand van 18-12 wisten de Deldenaren enkele malen op rij te scoren en het gat te verkleinen naar 3 doelpunten, 18-15. Dichterbij konden zij helaas niet komen en via een 21-18 tussenstand werd een 23-19 eindstand bereikt. Qua score een goede prestatie, al was EKC Nääs vanaf het begin de betere ploeg en werd het een verdiende nederlaag voor de Deldenaren.

Komende zondag staat de eerste thuiswedstrijd tegen DUKO op het programma. Afgooi is om 14:30 uur op Sportpark de Mors in Delden.