Langeveen verliest thuis van Bornerbroek

Toen het eerste fluitsignaal klonk voor de wedstrijd tussen Langeveen en Bornerbroek, werd er door beide teams afgetast gespeeld. Het warme weer zorgde voor traag spel en de mannen van Langeveen hadden moeite om combinerend de aanval te zoeken. Na een paar overtredingen buiten de 16 werd de derde vrije trap van Bornerbroek goed in de lange hoek geschoten.
Het antwoord van Langeveen volgde snel, een goede voorzet van Diewe Oude Nijhuis werd door Wessel Waaijer  binnen geschoten en dat resulteerde in de 1-1. Kort daarna viel de bal vanuit een corner in de 16 en uit de kluts werkte Jelmer Waaijer jammerlijk naast. Het enige verdere gevaar in de eerste helft was opnieuw een vrije trap van Bornerbroek die op de lat uiteen spatte.

In de tweede helft was het spelbeeld vrijwel hetzelfde en er werd een traag tempo gehanteerd aan beide kanten. Er kwam pas weer wat leven in de wedstrijd na de 70e minuut. Een opgelegde kans werd door de volledig vrijstaande Chris Waaijer te slap ingeschoten en daardoor eenvoudig gekeerd door een Bornerbroekse verdediger. Kort daarna leek de scheidsrechter, die verder perfect floot, al met de gedachten op het terras te zitten. Een voorzet van Rolf Snijders werd namelijk weer ingelopen door Wessel Waaijer, maar de scheidsrechter keurde de goal af om welke reden dan ook.
Langeveen was daardoor van slag en nadat er in de verdediging kostbaar balverlies werd geleden, werd dit sterk uitgespeeld en viel de genadeloze 1-2 voor Bornerbroek. Direct daarna dacht Langeveen recht te hebben op een strafschop na een overduidelijke handsbal, maar ook daar wilde de scheidsrechter niet aan. Even later klonk het eindsignaal en gingen de Langeveners teleurgesteld het veld af.