RCO Harlequins maakt zich op voor kampioenswedstrijd na monster zege op Duuvels

Duuvels wist eerder dit seizoen de winst van Harlequins te ontnemen met een 07 – 07 gelijkspel. Als enige ongeslagen team in de competitie had Harlequins vandaag wat recht te zetten. Met een gezonde dosis spanning begonnen de Oldenzaalse rugbyers aan de wedstrijd. Gelijk vanaf de kick off zorgden de ‘Quins voor een solide platform, met goed fase spel en sterke loop acties van de backs werd veel terrein winst geboekt. Na een gemiste penalty kick lanceerde Harlequins aanval na aanval op Duuvels, die hier zichtbaar moeite mee hadden.

Nieuwkomer Jort Pot was de speler die voor de Harlequins de eerste punten mocht verzilveren na een goed uitgespeelde lijn. De eerste punten stonden op het bord en de Oldenzalers gingen voor meer. Met prachtig combinaties tussen backs en forwards werd de verdediging van Duuvels open getrokken. Met boter zachte off loads werden de Harlequins spelers gelanceerd in de ruimte die gecreëerd door het fantastische samenspel. Duuvels kwam er in deze fase maar nauwelijks aan te pas en moest ook meerdere try’s incasseren, rustand 00 – 31.

De tweede helft begon goed voor Harlequins, met een paar strakke passes en goede loopacties werd al binnen enkele minuten de try line bereikt. Even leken de Oldenzaalse rugbyers te verslappen en kwam Duuvels meer in balbezit. Met een goede schijnbeweging na een snelle spelhervatting wist Duuvels toch tot score te komen. Bij Harlequins werd een aantal wissels ingebracht die vrijwel meteen een antwoord hadden op de try van Duuvels.

Mee gereisde supporters werden in de tweede helft getrakteerd op een waar schouwspel van de Oldenzaalse rugbyers. Off loads, dummy’s loopacties zorgden voor ontzettend veel continuïteit in het spel van Harlequins, menig Duuvel had dan ook moeite om het bij te benen. Harlequins bleek heer en meester in het open spel en wist de score flink uit te breiden. Maar liefst 13 try’s werden gedrukt en 9 conversies raak geschoten, eindstand 05 – 83.

Met deze meer dan ruime overwinning kan RCO Harlequins volgende week thuis op Sportpark de Thij tegen the Dukes hun eerste kampioenschap (kickoff tijd 13.00 uur) pakken.