Twee maal zilver op NK -15 jaar voor THAG

De broertjes Bronsvoord hebben afgelopen zaterdag voor een groot feest gezorgd bij Judovereniging THAG. Ze werden beide tweede bij het Nederlands Kampioenschap -15 jaar. Jarno Shih-Ming Bronsvoord had zich via de districtskampioenschappen Oost-Nederland geplaatst in de -42 kg en belandde in een poule met 28 deelnemers. Dan weet je van te voren dat je het niet cadeau krijgt en dat je alle wedstrijden scherp moet zijn om te winnen. Hij won alle wedstrijden op rij en alleen in de finale moest hij buigen voor zijn tegenstander.

Ruben Shih-Man Bronsvoord stond in de poule -50 kg en ook deze poule was even groot. Van ieder district mochten vier jongens naar de Kampioenschappen en ook Ruben wist van te voren dat hij het tegen de sterkste van alle zeven districten moest opnemen. Ook hij won al zijn partijen tot aan de finale. Daar verloor hij helaas, maar een zilveren plak is een geweldig resultaat.

Marijn Siebert had zich ook geplaatst via de districtskampioenschappen en judode een heel goed toernooi in de -55 kg, maar hij behaalde niet het podium. Dennis Dijkstra zat in een poule van 22 deelnemers en kwam direct Bjorn van der Geest tegen, de zoon van Dennis van der Geest en kleinzoon van Cor van der Geest. Dennis gaf alles, maar verloor met een vol punt. In de verliezerronde won hij drie partijen met prachtige acties. Daarna trof hij wederom Bjorn van der Geest, die door een verliespartij ook naar de verliezerronde was verwezen en ondanks dat Dennis nu meer grip had op Bjorn, verloor hij toch. Een zevende plek was het eindresultaat.