WVC Volley dames verliest nipt in vijfsetter van VoCASA

De week na het behalen van het kampioenschap moest WVC aantreden tegen VoCASA in Nijmegen. VoCASA had in de thuiswedstrijd laten zien dat ze goed kon volleyballen en het beloofde dus een mooie wedstrijd te worden. Voor beide teams stond er eigenlijk niet veel meer op het spel, maar zowel WVC als de Nijmeegse ploeg wilden graag winnen.

WVC startte de eerste set met Femke ter Harmsel, Lisette Otterschot, Fleur Klein Schaars, Marlijne ter Avest, Ruth Jansen, Willeke Bon en Kira Schorn. Met het kampioenfeestje nog in de benen werd er gestart aan de set en dit begin was niet sterk. Er werden veel eigen fouten gemaakt en de dames uit Wierden speelden niet om te scoren, maar waren terughoudend in hun kansen. Daarnaast wist VoCASA de passlijn van WVC dusdanig onder druk te zetten dat er weinig balen over midden gespeeld konden worden. WVC keek al snel tegen een grote achterstand aan en verloor de eerste set met 25-17

De tweede set startte WVC beter, vooral passend begon het aan Wierdense kant te lopen en kon er weer gescoord worden. In de tweede set startte WVC met Femke ter Harmsel, Lisette Otterschot, Daphne Honig, Leonie van den Noort, Marlijne ter Avest, Fleur Klein Schaars en Kira Schorn. Serverend voerde WVC beter de opdrachten uit en maakten ze minder fouten, waardoor de ploeg uit Nijmegen onder druk kwam te staan. In het begin nam WVC al een kleine voorsprong en kon dat de hele set vasthouden. Vergeleken met de eerste set was het niveau van WVC weer zoals de afgelopen weken. Met strak en degelijk spel werd deze set gewonnen met 13-25.
In de derde set kon WVC de lijn van de tweede set doorzetten, maar kwam minder goed uit de startblokken dan de tweede set. De voorsprong aan het begin van de set kwam er wel, maar niet zo royaal als in de tweede set. Daisy van Rosmalen kwam er in voor Femke ter Harmsel en Eline Vunderink voor Lisette Otterschot. De pass lag redelijk goed en zodoende konden de aanvallers goed bediend worden. Marlijne ter Avest scoorde veel. Aan het eind van de derde set werd wist VoCASA nog terug te komen, door een serve serie waardoor Wierden passend weer onder druk kwam te staan. WVC wist het op te pakken en won de derde set met 22-25.

De vierde set begon WVC met Daisy van Rosmalen, Eline Vunderink, Ruth Jansen, Willeke Bon, Marlijne ter Avest, Marlon Voortman en Kira Schorn. WVC kon vanaf het begin het alles of niets spel van VoCASA niet stoppen en begon steeds meer fouten te maken. Er was weinig overtuiging zowel in het veld als op de bank bij trainer/coach Frank van den Noort en de set werd opgegeven. Er werd ruim verloren met 25-13.

Dan de beslissende vijfde set. WVC was niet zomaar naar Nijmegen gereden. De vijfde set ging gelijk op en bij een stand van 08-07 werd er van kant gewisseld. Ondanks een wissel aan Wierdense kant en een voorsprong voor Wierden konden ze dit niet vasthouden. Serverend was VoCASA goed op dreef en WVC kon niet meer haar eigen spel komen. WVC deze set met 15-13 en de wedstrijd met 3-2.

Volgende week speelt WVC om 13.30 uur thuis tegen Rosstars. Voor Rosstars een belangrijke wedstrijd omdat zij nog meespelen voor een p/d plek.

Foto’s: eigen foto’s WVC