TVC ’28 boekt belangrijke zege tegen noaber MVV ’29

TVC ’28 moest zondagmiddag aantreden treden MVV ’29 op het sfeervolle Frielinkpark in Mariaparochie. Ondanks een moeilijk te bespelen grasmat, werd het uiteindelijk een ruime zege voor TVC ’28 en blijft TVC ’28 in het spoor van SDC ’12 dat ook een ruime zege boekte op Luctor. TVC ’28 begon matig aan de wedstrijd en had zichtbaar moeite met de omstandigheden. Het combinatiespel op het middenveld, wat normaal de basis vormt voor het spel van TVC ’28 was bijna niet mogelijk op de hobbelige grasmat van MVV ’29, waardoor de eerste helft vooral bestond uit lange ballen vanuit de achterhoede.

Ondanks een veldoverwicht van TVC ’28 waren de eerste kansen voor MVV ’29. In de 23e minuut was er een vrij schietkans in het doelgebied van TVC ’28, maar MVV ’29 wist deze kans niet te verzilveren. In de 25e minuut was er een kop kans voor Stef Roelofs en in de 43e voor Tom Koelman. Maar beide kansen konden worden gepareerd door de doelman van MVV ’29. In de 45e minuut was er een geweldige rush van Stefan Huiskes. Hij kon in het zestien meter gebied van MVV ’29 doordringen en zijn actie doeltreffend afronden.

Direct na rust wist Kelvin Stopel een hoekschop binnen te koppen en was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld. MVV ’29 probeerde wel iets terug te doen maar tot echte kansen kwam het niet. TVC ’28 kon vrij makkelijk stand houden en in de 60e minuut wist Stef Roelofs met een fraaie volley de doelman van MVV ’29 te passeren. In de 80e minuut was Jeffrey Huizinga op de juiste plek om koppend de keeper van MVV ’29 te verschalken. In de 82e minuut was Jeffrey Huizinga wederom doeltreffend en kon hij de bal eenvoudig in het doel van de tegenstander tikken. Een ruime maar misschien iets geflatteerde 0-5 overwinning tegen MVV ’29, dat na de winst in de eerste periode nu alle zeilen moet bijzetten om de strijd om de degradatie nog te ontlopen.

Zondag 22 april speelt TVC ’28 thuis tegen hekkensluiter Victoria ’28uit Enschede. Deze wedstrijd begint om 14.00 uur.